« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
DONATORSKA VEČER

Prikupljeno 122.000 kuna za studentske stipendije

Zaprimljeno je 2496 prijava, a podijelit će se oko 800 stipendija, najviše za deficitarna zanimanja

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)

Prikupljeno je 122 tisuće kuna za studentske stipendije, izviješteno je na današnjoj zajedničkoj konferenciji za novinare Nacionalne zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu (NZPUSS) te Sveučilišta u Zagrebu, prenosi Hina. Novac je prikupljen ba prvoj donatorskoj akademskoj večeri, na kojoj su prikupljana sredstva za stipendiranje novoga naraštaja studenata hrvatskih sveučilišta.

Prorektorica za pravna pitanja i međunarodnu suradnju zagrebačkog Sveučilišta Ksenija Turković rekla je kako je, osim prikupljanja novca za stipendije, bilo bitno uspostaviti dobru suradnju između Zaklade i sveučilišta, da bi se na taj način bolje promovirala izvrsnost našeg sveučilišta i naših studenata. Dodala je da je NZPUSS osnovana upravo s ciljem kako bi put do znanja učinila lakšim, uspješnijim i dostupnijim svim mladim ljudima u Hrvatskoj.

Ravnatelj Zaklade Davor Babić kazao je da su primili 2496 prijava za stipendiju, a na raspolaganju Zaklade je oko 800 stipendija od kojih najveći dio njih, oko 650, ide za deficitarna zanimanja.

Zaklada će uz potporu donatora i partnera trajno raditi na unaprjeđenju učeničkog i studentskog standarda, promicanju društva znanja te poticanju izvrsnosti i stjecanju kvalitetnog znanja, istaknula je predsjednica Upravnog odbora NZPUSS-a Lidija Gašparović. Dodala je i da im je i želja povezati donatorske kompanije sa svojim stipendistima kako bi im olakšali pronalazak posla po završetku školovanja.

Gašparović je istaknula da je moralna i društveno odgovorna zadaća zajednice pomoći onim učenicima i studentima koji nemaju obitelji ili kojima obiteljska podrška nije dovoljna, kako bi pravo na znanje i obrazovanje bilo dostupno svima.

Na konferenciji za novinare predstavljen je i novi vizualni identitet Zaklade, kojeg je osmislio Vilko Žiljak sa zagrebačkog Grafičkog fakulteta. Idejno rješenje za novi vizualni identitet donacija je profesora Žiljka Zakladi.

Akademsku donatorsku večeru zajednički su 17. siječnja ove godine organizirali Sveučilište u Zagrebu i NZPUSS radi promicanja važnosti potpore učeničkom i studenstkom standardu u Republici Hrvatskoj, te kako bi se prikupile donacije za potporu novoj generaciji stipendista. Visoki pokrovitelj donatorske večere, kojoj je nazočilo tristotinjak sudionika, gospodarstvenika, sponzora te članova hrvatskoga političkog i javnog života, bio je hrvatski predsjednik Ivo Josipović, a supokroviteljica predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor.

03.02.2011. 21:18:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    imenko
    04.02.2011. 15:07
    da, zagrebačke studente. a što je sa ostalim studentima u hrvatskoj?
  2. avatar
    dora
    04.02.2011. 15:25
    hvala bogu da je za zagrebačke studente. svaka selendra ima neke svoje županijske stipendije a da ne kažem koliko su zagrebački mladi zakinuti jer se ovdje u većini gimnazija ipak ne dijele petice šakom i kapom. svi bi u zagreb a non-stop pljuju po njemu kad dodu, a na kraju tu studiraju i rade do kraja života.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh