« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
UHIĆEN MUŠKARAC

Prijetio oružjem u zračnoj luci s koje je polijetao Obama

Obama je bio na putu u Zapadnu Virginiju gdje je sudjelovao na komemoraciji za 29 poginulih rudara

(Getty Images)
Više o

Barack Obama

,

Air Force One

,

Joseph McVey

Naoružani muškarac uhićen je u nedjelju poslijepodne po lokalnom vremenu u zračnoj luci u Ashevilleu, u američkoj saveznoj državi Sjevernoj Karolini, dok se iz nje spremao poletjeti predsjednički zrakoplov Air Force One s Barackom Obamom.

Joseph McVey (23), prekršajno je optužen za zastrašivanje oružjem u javnosti, izjavio je kapetan Kevan Smith, iz policije zračne luke Asheville Regional, izvijestio je Associated Press.

Aerodromska policija uočila je McVeya dok je izlazio s pištoljem iz vozila oko 14 sati, po lokalnom vremenu, na parkiralištu ren-a-car vozila, rekao je Smith. McVey je uhićen i pritvoren u zatvoru okruga Buncombe.

Osumnjičeni nije bio blizu predsjedničkog zrakoplova, već u javnom području zračne luke na kojoj je sigurnost pojačana zbog odlaska Obame iz Sjeverne Karoline. Obama je bio na putu u Zapadnu Virginiju gdje je sudjelovao na komemoraciji za 29 rudara poginulih u rudniku ugljena kod Montcoala.

Tajna služba koja štiti Obamu nije komentirala uhićenje, upućujući novinare na aerodromsku policiju. Zatvorski dužnosnik je rekao da je McVeyu određena jamčevina od 100.000 dolara.(hina/metro-portal)

26.04.2010. 07:10:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh