« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
INAUGURACIJA

Prijenos inauguracije uživo s Markovog trga

"Tako mi Bog pomogao" ispraćen burnim pljeskom!

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

inauguracija

,

Ivo Josipović

Treći hrvatski predsjenik Ivo Josipović s obitelji je stigao na Markov trg gdje će se točno u podne održati svečana inauguracija u kojoj će položiti prisegu na novu dužnost.

Na Markovom trgu su se okupili brojni uglednici iz političkog i javnog života; Vesna Pusić, Luka Bebić, Ivica Mudrinić kao i bivši premijer Ivo Sanader.

Strani predsjednici, njih deset, i predstavnici zemalja sjedit će u prvom redu, a sam Josipović je jutros putem Facebooka poručio: "Ponosan sam."

Novi predsjednik je na Markov trg došao sa suprugom, pješice iz smjera Vranicanijeve palače. Deset minuta prije početka ceremonije Stjepan Mesić obavit će posljednju smotru postrojbe Hrvatske vojske, a nakon što grički top označi podne na pozornicu će se popesti suci Ustavnog suda.

Sam tekst predsjedničke svečane prisege Josipović će izgovoriti oko 12 sati i šest minuta te će se potom obratiti javnosti.

Slijedi službena čestitka Stjepana Mesića i glazbeni program popraćen čestitanjem domaćih i stranih uzvanika.

Šefovi izaslanstva oko 13 sati uputit će se prema palači Dverce na ručak, a za 17 sati zakazan je oproštajni susret bivšeg i aktualnog Predsjednika Republike Hrvatske u Uredu Predsjednika.

18.02.2010. 11:46:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh