« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
UOČI INAUGURACIJE

Kosor vjeruje u dobru suradnju s Josipovićem

POGLEDAJTE VIDEO - Kosor nije željela uspoređivati suradnju s novim u odnosu na suradnju s bivšim predsjednikom Stjepanom Mesićem

(Boris Kovačev/CROPIX)
Više o

Jadranka Kosor

,

Ivo Josipović

,

inauguracija

Hrvatska premijerka Jadranka Kosor izjavila je u danas u Zagrebu da u suradnji s novim predsjednikom Ivom Josipovićem ne očekuje prijepore, nego dobru i iskrenu suradnju u okviru ustavnih ovlasti.

"Očekujem da će suradnja biti dobra, konstruktivna, iskrena i otvorena", izjavila je Kosor novinarima u Banskim dvorima upitana kakvu suradnju očekuje s Josipovićem koji će danas biti inauguriran na predsjedničku dužnost.

"Ja ću u tu suradnju uložiti iskrenost i odlučnost i vjerujem da neće biti prijepora", rekla je premijerka Kosor nakon sastanka s državnim tajnikom u francuskom ministarstvu vanjskih poslova Pierreom Lellucheom.

Po njezinim riječima, suradnja s Josipovićem trebala bi se temeljiti na ustavnim ovlastima i "vodeći računa da živimo u parlamentarnoj demokraciji".

Kao glavne točke suradnje navela je završetak pristupnih pregovora s EU-om ove godine, borbu protiv korupcije, jačanje gospodarstva i izlazak iz gospodarske krize te sukreiranje vanjske politike.

Kosor drži kako činjenica da je Josipović kao saborski zastupnik bio protiv arbitražnog sporazuma sa Slovenijom neće smetati njihovoj suradnji u odnosima s tom susjednom zemljom.

"Sad je to druga pozicija i vjerujem da ga to neće spriječiti da podupire realizaciju arbitražnog sporazuma", istaknula je premijerka.

Kosor nije željela uspoređivati suradnju s novim u odnosu na suradnju s bivšim predsjednikom Stjepanom Mesićem. "Mesić je Mesić, a Josipović je treći hrvatski predsjednik...To ćemo vidjeti", rekla je Kosor. (hina/metro-portal)

18.02.2010. 11:24:01
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh