« Hrvatska
objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci
INTERAKTIVNA KARTA

Prijavite antenu koja vas zrači u interaktivnu kartu Hrvatske

Svrha interaktivne karte Hrvatske je objediniti sve ''sporne'' bazne stanice i druge izvore elektromagnetskog zračenja na jednom mjestu

Interaktivna karta elektomagnetskog zračenja
Interaktivna karta elektomagnetskog zračenja (HUZEZ)
Više o

HUZEZ

,

interaktivna karta

,

elektromagnetsko zračenja

Hrvatska udruga za zaštitu od elektromagnetskog zračenja (HUZEZ) objavila je na svojim stranicama interaktivnu kartu problema. Preko ove aplikacije svaki građanin može prijaviti izvor elektromagnetskog zračenja kojeg smatra štetnim po ljudsko zdravlje.

Prijaviti možete bazne stanice mobilnih operatera, trafostanice ili dalekovode koji se nalaze u vašoj neposrednoj blizini i zbog kojih strahujete za svoje i zdravlje vaše obitelji. Problem prijavite na jednostavan način. U web-preglednik upišite adresu http://maps.huzez.hr, označite lokaciju, upišite podatke i postavite fotografiju problema (primjerice pogled na antenu iz vašeg stana ili pogled s ulice na antenu postavljenu na krov susjedne zgrade/obiteljske kuće). Vaši osobni podaci neće biti javno vidljivi, već samo opis (i fotografija) problema koji navedete u prijavi lokacije.

Svrha interaktivne karte Hrvatske je objediniti sve ''sporne'' bazne stanice i druge izvore elektromagnetskog zračenja na jednom mjestu. Brojne prijave koje je HUZEZ dosad zaprimio upućuju na praksu postavljanja antena protivnu zdravom razumu, zdravlju ljudi, ali i urbanizmu. Ilustracije radi, u prilogu su fotografije antena, koje su građani ustupili Udruzi, tražeći pomoć za uklanjanje istih. HUZEZ očekuje mnogo prijava sa sličnim fotografijama na novoj interaktivnoj karti.

Cilj HUZEZ-a je raznim aktivnostima prema resornim ministarstvima uvesti red u način postavljanja baznih stanica u našoj zemlji i smanjiti dopuštenu razinu štetnog EM zračenja. Podsjećamo, Hrvatska je jedna od tek četiri europske zemlje u kojima nisu potrebne javna rasprava niti suglasnost lokalne zajednice o lokacijama baznih stanica, te jedina europska država u kojoj za postavljane antenskih stupova nije potrebna nikakva građevinska dozvola.

Stoga prijavite ''svoju'' antenu na interaktivnu kartu i učlanite se u HUZEZ, ako već niste, putem online pristupnice na poveznici http://www.huzez.org/?page_id=284.

30.10.2014. 17:21:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh