« Zagreb
objavljeno prije 10 godina
FAKS

Prijave za upis na fakultete u Zagrebu počinju danas

Upisnom kvotom za iduću akademsku godinu osigurano je ukupno 8.800 slobodnih mjesta

U Zagrebu ima ukupno 8800 mjesta na fakultetima
Više o

Sveučilište u Zagrebu

,

upis na fakultet

,

zagreb-info

,

prijave za fakultet

Prema natječaju zagrebačkog Sveučilišta za upis studenata u prvu godinu diplomskog studija u akademskoj godini 2011./2012., od danas se zaprimaju prijave za upis na diplomske studije na fakultetima i akademijama zagrebačkog Sveučilišta.

Prema odluci Senata zagrebačkog Sveučilišta, upisnom kvotom za iduću akademsku godinu osigurano je ukupno 8.800 slobodnih mjesta, od čega 7.608 mjesta za redovite studente, 995 mjesta za izvanredne te 197 mjesta za studente strane državljane.

U okviru kvote za redovite studente, 1.914 studenata studirat će bez plaćanja, njih 2.032 plaćat će participacije u troškovima studiranja po lineranom modelu, dok će 3.662 studenata plaćati maksimalne iznose participacija.

Iznosi studentskih participacija nisu se mijenjali u odnosu na prethodnu akademsku godinu. Izuzetak su studiji na Fakultetu elektrotehnike i računarstva te na Matematičkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta gdje je došlo do manjeg povećanja.

U odnosu na proteklu akademsku godinu, ove je godine ukupna upisna kvota za diplomski studij povećana za 76 mjesta i to zbog uvođenja novog studijskog programa Sestrinstvo na Medicinskom fakultetu, za što je osigurano ukupno 50 mjesta, te zbog manjih korekcija pojedinih kvota na postojećim studijskim programima Sveučilišta u Zagrebu.

Cjelokupni Natječaj s podacima o terminima prijava i upisa, kao i o kvotama i iznosima participacija na pojedinim studijskim programima, dostupan je na internetskoj stranici Sveučilišta u Zagrebu www.unizg.hr .

24.08.2011. 09:21:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh