« Film
objavljeno prije 2 godine i 3 mjeseca
FILMOVI

Prijave za 13. VAFI & RAFI

U tijeku su prijave za 13. VAFI & RAFI - internacionalni festival animiranog filma djece i mladih, koji će se održati u Rijeci od 26. do 28. svibnja te u Varaždinu od 2. do 5. lipnja ove godine, priopćili su organizatori u subotu

VAFI & RAFI
VAFI & RAFI (Arhiva)
Više o

animirani filmovi

,

VAFI

,

RAFI

Prijave za ovogodišnje izdanje festivala, kojemu je zemlja partner Češka, otvorene su u prosincu prošle godine i do sad je pristiglo više od 500 filmova iz cijelog svijeta.

Prijave traju do 20. veljače te će odluke selekcijskih komisija biti objavljene sredinom travnja.

Na VAFI & RAFI festivalu natječu se animirani filmovi u dvije sekcije. U VAFI sekciji se natječu filmovi koje su radila djeca i mladi do 18 godina starosti. U RAFI sekciji se natječu profesionalni animirani filmovi za djecu i mlade u četiri dobne kategorije.

Sedmu godinu traje suradnja Sveučilišta Sjever i organizatora festivala pa su studenti Odjelu za multimediju, oblikovanje i primjenu, u sklopu kolegija grafički dizajn, napravili plakat i vizual za 13. VAFI & RAFI, a naglaskom na zemlju partnera Češku.

„Prve asocijacije na Republiku Češku, zemlju partnera 13. izdanja VAFI & RAFI festivala, bili su mi dvorci i arhitektura. Za samu izradu plakata inspirirao me jedan od najljepših bajkovitih Čeških dvoraca po imenu Hluboká", istaknuo je Nino Kostanjevec, student iz Lepoglave.

VAFI & RAFI organiziraju varaždinski Filmsko-kreativni studio VANIMA i riječka Javna ustanova u kulturi Art-kino.

09.01.2022. 11:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh