« Film
objavljeno prije 3 godine i 8 mjeseci
DHF

Prijave filmova za 29. Dane hrvatskog filma

Uz online prijavnicu potrebno je dostaviti i selekcijski primjerak filma, a uz dovršene filmove razmatrat će se i filmovi u završnoj fazi postprodukcije

Dani hrvatskog filma
Dani hrvatskog filma (Arhiva)
Više o

Dani hrvatskog filma

Dani hrvatskog filma održat će se od 14. do 18. rujna, a prijave filmova za 29. izdanje mogu se podnijeti putem online prijavnice do 30. kolovoza, objavili su u četvrtak organizatori.

Prijaviti se mogu svi igrani, dokumentarni, animirani, eksperimentalni i namjenski filmovi dovršeni nakon završetka prijava prošlogodišnjega izdanja.

Kako ističu organizatori, uz online prijavnicu potrebno je dostaviti i selekcijski primjerak filma, a uz dovršene filmove razmatrat će se i filmovi u završnoj fazi postprodukcije.

Filmove mogu prijaviti redatelji, producenti i nacionalna filmska tijela, odnosno svi koji imaju pravo i ovlaštenje za zastupanje i prijavljivanje filmova.

Filmovi u konkurenciji 29. DHF-a natječu se za Grand Prix Dana hrvatskog filma, nagrade Oktavijan Hrvatskog društva filmskih kritičara, Nagradu Jelena Rajković Hrvatskog društva filmskih redatelja, nagradu Vladimir Vuković koju dodjeljuje Hrvatsko društvo filmskih kritičara i Nagradu publike.

Na Danima hrvatskog filma predstavlja se izbor iz hrvatske produkcije kratkometražnog i srednjometražnog filma - igranog, dokumentarnog, animiranog, eksperimentalnog i namjenskog - te dugometražne produkcije navedenih kategorija osim dugometražnog igranog filma, navodi se u pravilniku.

Cilj je festivala pružiti gledateljima i stručnjacima uvid u suvremenu hrvatsku filmsku produkciju te osigurati mjesto za susret i razmjenu kreativnih ideja za buduće projekte. (Hina)

Pravilnik Dana hrvatskog filma https://cutt.ly/za8Ah2U
Online prijavnica https://cutt.ly/ja8AFLj

28.07.2020. 12:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh