« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
SPAS U ZADNJI ČAS

Prijatelji životinja prosvjedovali protiv lova na mačke i pse lutalice

U Mirkovcima se svake nedjelje u ožujku trebao održavati lov na "štetočine"

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Prijatelji životinja)
Više o

Prijatelji životinja

,

lov

,

mirkovci

,

lovačko društvo jelen

Oko dvadeset članova udruga za zaštitu životinja iz Vinkovaca, Vukovara i Osijeka, mirno je tijekom dopodneva prosvjedovalo u središtu vinkovačke gradske četvrti Mirkovici protiv poziva mirkovačkog Lovačkog društva "Jelen" na "skupni lov na štetočine - pse lutalice i mačke".

Na oglasnim mjestima u Mirkovcima nedavno se pojavila obavijest tog lovačkog društva mještanima da će članovi "Jelena" svake nedjelje u ožujku, organizirati "skupni lov na štetočine - pse lutalice i mačke".

Vlasnike kućnih ljubimaca, pasa i mačaka iz Mirkovaca, iz "Jelena" su pozvali da svoje ljubimce tih dana "vežu u svojim dvorištima" jer će u protivnom, kako se navodi, svi psi i mačke koje se zateknu bez vlasnika "biti smatrani štetočinama i odstrijeljeni na licu mjesta".

Prema riječima Vlatke Tuček iz vinkovačke Udruge prijatelja životinja "Dr. Ivan Rostaš", prijatelji životinja smatraju da "postoje druge službe nadležne za uklanjanje napuštenih ili bijesnih životinja, a ne isključivo lovačke udruge".

Glasnogovornik vukovarsko-srijemske policije Krunoslav Žgela kazao je Hini da su članovi mirkovačkog lovačkog društva danas u lovištima, u koja su otišli bez oružja, prebrojavati divljač. (hina/metro-portal)

14.03.2010. 13:27:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh