« Život
objavljeno prije 11 godina i 8 mjeseci
SUPER

Prijatelji nas poznaju bolje i od nas samih

Kako kažu istraživači, prijatelji kojima smo okruženi u školi mogu bolje s distance procijeniti karakter i popularnost

Prijatelji će nas bolje procijeniti
Prijatelji će nas bolje procijeniti (Arhiva)
Više o

djeca

,

prijatelji

,

osobnost

,

djetinjstvo

,

karakter

,

uspjeh

Prijatelji su najbolja stvar koju imate u životu, a prema studiji koju su znanstvenici sa Sveučilišta Concordia u Montrealu provodili 35 godina, najbolji prijatelji poznaju nas bolje od nas samih. 

U studiji se usporedio način na koji su djeca doživljavala same sebe s načinom na koji su ih doživljavali prijatelji, a nakon toga se pratio život ispitanika. Rezultat je bio u korist prijatelja, koji su redom na temelju ponašanja i karaktera točnije predviđali uspjeh u životu.

Djeca koja su doživljavana kao otvorena i prijateljska bila su samosvjesnija u odrasloj dobi i nisu imali problema u odnosu s ljudima, za razliku od onih koji su za sebe smatrali da su otvoreni kad su bili mali. S druge strane, djeca koju su prijatelji doživljavali kao povučenu, takvo su ponašanje nastavili i u odraslom dobu, zatvorivši se u sebe još više.

Kako kažu istraživači, prijatelji kojima smo okruženi u školi mogu bolje s distance procijeniti karakter i popularnost, a ovo bi istraživanje moglo pomoći roditeljima da usmjere svoju djecu razgovorom s njihovim prijateljima.

25.09.2012. 20:25:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh