« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
NEPROPISNO

Prevelika brzina uzrok prevrtanja autobusa kod Veljuna

Protiv vozača će biti podignuta kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće

prometna autobus Veljun
prometna autobus Veljun (Danijel Tuškan/Cropix)
Više o

zmija horoskop

,

Josipović

,

internet prosvjed

Uzrok prometne nesreće i prevrtanja autobusa punog školske djece, koja se dogodila 8. lipnja na cesti D1 u mjestu Veljun kod Slunja, bila je nepropisna brzina kretanja autobusa, izvjestila je danas karlovačka Policijska uprava.

Protiv vozača iz Sesveta Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu bit će proslijeđena kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće.

Od ravnatelja karlovačke Opće bolnice dr. Nedjeljka Strikića Hina doznaje da je od 37 pacijenata primljenih nakon prevrtanja autobusa, u bolnici ostalo još četvoro djece i dvije učiteljice. Jednoj od učiteljica je u noći iza nesreće amputiran dio podlaktice, a druga učiteljica će danas biti podvrgnuta operaciji na ključnoj kosti zbog komplikacije u prijelomu.

Kod svih učenika kojima je pružena kirurška i psihološka pomoć, liječničke prognoze su za potpuni oporavak, kazao je Strikić. Najveći broj djece imao je rezne rane po glavi i drugim dijelovima tijela, a te su rane odmah nakon nesreće kirurški obrađene.

Djeca zbrinuta u bolnici primala su i psihološku pomoć psihologa da bi što lakše prebrodila teško iskustvo prometne nesreće.

U autobusu zagrebačkih registracijskih oznaka bilo je 44-ero učenika trećih razreda Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić iz Prigorja Brdovečkog kod Zaprešića, te četiri nastavnika i vođa puta. Autobus se vraćao s izleta na Plitvicama. (hina/metro-portal)

10.06.2010. 15:16:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh