« Seks
objavljeno prije 8 godina i 9 mjeseci
HE HE

Prepoznajte seksualnu orijentaciju po očima

Poker face možda i postoji kod nekih, no oči su izdajnički organ koji će svojim nevoljnim reakcijama uvijek pokazati pravu istinu

Što kaže tvoje - oko :)
Što kaže tvoje - oko :) (FreeDigitalPhotos)
Više o

oči

,

homoseksualnost

,

heteroseksualnost

,

seksualna orijentacija

Oči su ogledalo duše, kažu pjesnici kojima su one neiscrpno vrelo inspiracije, no oči su ujedno vrlo izdajnički nastrojen organ koji nam može otkriti puno o sugovorniku, između ostalog i seksualnu orijentaciju.

U ovo moderno doba nije uvijek jednostavno zaključiti je li osoba koja nam se sviđa gay ili straight, a možda i bi, no bit će dovoljan samo jedan pogled u njegove/njene oči u ključnom trenutku kako bi sve postalo kristalno jasno. 

Naime, zjenice se šire pri uzbuđenju, to je testirano na najjednostavniji način pokazivanjem erotskih fotografija, a kako su oči jedan od rijetkih dijelova tijela koji ne možemo svjesno kontrolirati, vidi se sve.

Izraz poker face ne postoji uzalud - lice je kao od kamena, bez ikakvih emocija. No, zanimljivo je kako svi pravi pokeraši skrivaju oči, znajući jako dobro da ih upravo one mogu izdati. 

Zjenice se šire na svaki zanimljivi stimulus, bilo to nečije tijelo ili umjetničko djelo, a na taj način se prepoznaje buđenje autonomnog živčanog sustava koji je zadužen za kontrolu nesvjesnih poslova poput disanja.

Prepoznavanje je na taj način vrlo jednostavno - ako lik s kojim razgovarate raširi zjenice na obližnji bogati dekolte (bio on vaš ili u prolazu), možete biti sigurni da se radi o hetero muškarcu. Ali, kad se to dogodi pri pogledu na spasioca na plaži, situacija je sigurno obrnuta ...

22.08.2015. 23:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh