« Život
objavljeno prije 1 godinu
SAVJETI

Prepoznajte depresiju kod muškaraca

Muškarci koji su depresivni mogu izgledati kao da su ljuti ili agresivni umjesto da su tužni... što nije dobro...

Depresija nije ekskluziva žena, štoviše...
Depresija nije ekskluziva žena, štoviše... (Arhiva)
Više o

depresija

,

muškarci

Depresija ne pita, oba spola je imaju, no činjenica jest da se prije puno češće govorilo samo o ženskoj depresiji, a muškarce se gledalo kao jačima i otpornijima... što, zapravo, nisu niti u tragovima.

Kad se sve zbroji, simptomi depresije mogu biti vrlo različiti. S obzirom na to da muškarci koji su depresivni mogu izgledati kao da su ljuti ili agresivni umjesto da su tužni, njihove obitelji, prijatelji, pa čak i njihovi liječnici možda neće uvijek prepoznati ljutnju ili agresiju kao simptome depresije.

Osim toga, muškarci će mnogo rjeđe nego žene prepoznati depresiju, razgovarati o njoj i tražiti liječenje. Ipak, liječnici upozoravaju kako depresija svake godine pogađa sve veći broj muške populacije. Iako nisu uvijek lako prepoznatljivi, postoje određeni znakovi upozorenja koji ukazuju da bi muškarac mogao bolovati od depresije.

Uglavnom su to oni klasični poput tuge, nemogućnosti odabira ili beznađa i problema s koncentracijom, no specifično se treba usredotočiti na, recimo, društvenu izolaciju te droge i alkohol na javnim mjestima, jer žene takve stvari obično rade u kući.

Jedako tako, ne treba zaboraviti niti nemogućnost rada i osnovnih dnevnih aktivnosti koje, inače, muškarci ipak nekako mogu raditi, ali ne ako su stvarno u depresiji.

Sve u svemu, pročitajte simptome OVDJE i pripazite na svoje bližnje ako vam se čini da imaju problema....

21.04.2023. 13:03:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh