« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
1981. - 2011.

Preminula Vida Borš članica udruge Sve za nju i blogerica

U svom blogu humoranetumor.com pisala je otvoreno o tome kako se nosi s teškom bolesti

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (humoranetumor.com)
Više o

rak dojke

,

Sve za nju

,

Vida Borš

,

pogreb Vide Borš

Vida Borš, koja se od kraja 2001. borila s rakom dojke preminula je u četvrtak u bolnici Rebro u 31. godini. Nakon operacije i kemoterapije u 2008. godini činilo se kako je izliječena, no bolest se nažalost vratila.

Posljednji ispraćaj Vide Borš bit će u ponedjeljak, 2. svibnja, u 10,40 sati na zagrebačkom Krematoriju.

Vida je često sudjelovala u humanitarnim akcijama udruge "Sve za nju", a na svom blogu "Humor, a ne tumor" otvoreno je pisala o svojoj borbi s teškom bolešću. Posljednji je post objavila 22. travnja. Pročitajte ga.

Vida je svirala bubnjeve u prvom hrvatskom ženskom punk bendu Schizoid Wiklers. 

Udruga žena oboljelih i liječenih od raka dojke, njihovih obitelji i prijatelja "Sve za nju" osnovana je 21. ožujka 2008. kkao dobrovoljna, humanitarna, nevladina i neprofitna organizacija, sa ciljem pružanja infomacijske, psihološke i logističke pomoći ženama oboljelima od raka dojke, kao i njihovim obiteljima.

I predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor uputila je sućut obitelji Vide Borš, članice udruge žena oboljelih od raka dojke "Sve za nju".

"S nevjericom i tugom primila sam vijest o smrti Vaše Vide. Gubitak djeteta sigurno je najteži trenutak u životu svakog roditelja i ne nalazim riječi utjehe koje bi mogle ublažiti Vašu bol. Svi mi koji smo imali sreću upoznati Vašu jedinstvenu i dragu Vidu, rado ćemo je se sjećati. Molim Vas da u ime Vlade Republike Hrvatske i moje osobno, primite izraze iskrene sućuti", stoji u brzojavu sućuti.

Pogreb Vide Borš bit će na zagrebačkom Krematoriju u 10:40 sati.

30.04.2011. 03:34:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh