« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
1959.-2010.

Preminula novinarka Sanja Marđetko Kurečić

U Zagrebu je danas nakon duge i teške bolesti u 51. godini preminula Sanja Marđetko Kurečić, dugogodišnja novinarka Hrvatske televizije i nekadašnja glasnogovornica u Ministarstvu financija

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (www.hrt.hr)
Više o

Sanja Marđetko Kurečić

,

smrt

Rođena Bjelovarka, kao jedna od najboljih studentica, završila je Ekonomski fakultet u Zagrebu. Po završetku studija, početkom 80-ih, započela je novinarsku karijeru u redakciji Zagrebačke panorame tadašnje Televizije Zagreb.

S posebnim žarom i entuzijazmom svakodnevno je prenosila vijesti iz gospodarstva. Neko je vrijeme radila kao reporter redakcije Unutarnje politike, zatim Gospodarstvene redakcije Informativnog programa. Bila je voditelj i urednik mnogih emisija, poput Poslovnog kluba, prve emisije za potrošače - Cijena novca te emisije o bankarstvu Moć novca. Izvještavala je o radu Vlade i Hrvatskog sabora.

Od 2000. do 2004. bila je glasnogovornica u Ministarstvu financija. Voljeli su je kolege, ali i gledatelji jer je jednostavnim jezikom znala objasniti i približiti stručne ekonomske teme, ističe HRT. Svoje je znanje nesebično dijelila i prenosila naraštajima novinara HTV-a. I tako do posljednjih dana koje je provela kao reporter u redakciji Gospodarstvene redakcije. (hina/metro-portal)

21.03.2010. 20:22:20
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh