« Spektakli
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
1963. - 2012.

Preminula glazbena diva Whitney Houston

Pjevačica i glumica Whitney Houston preminula je u 48-oj godini života, a uzrok smrti još uvijek je nepoznat

Više o

glazba

,

‘Tjelohranitelj’

,

Whitney Houston

,

umrla Whitney Houston

Pjevačica i glumica Whitney Houston umrla je u 48-oj godini života, izjavio je u subotu obiteljski glasnogovornik. Pjevačica je pronađena mrtva u hotelskoj sobi na četvrtom katu hotela na Beverly Hillsu.

Whitney Houston, inspirirana soul pjevačima u svojoj obitelji iz New Jerseya, majkom Cissy Houston i rođakinjama Dionne Warwick i Dee Dee Warwick, kao i kumom Arethom Franklin, postala je jedna od najslavnijih pjevačica svih vremena, osvojivši nagrade Emmy, Grammy i Billboard Music Awards.

Njezina popularnost narasla je tijekom 1980-ih i 1990-ih uz uzastopne hitove, uključujući hit "I will always love you" s albuma snimljenog za film "Tjelohranitelj" u kojem je i glumila. Taj je album 1994. osvojio Grammy za album godine.

S preko 140 milijuna prodanih albuma je pri vrhu liste najprodavanijih svjetskih glazbenika. Imala je čak 11 pjesama na broju jedan Billboardove ljestvice. Poznata je kao "Glas" ("The Voice") zbog moćnog pop-gospel vokala. Časopis Rolling Stone ju je svrstao na listu "100 najvećih pjevača svih vremena". Brojni su je R&B i pop glazbenici navodili kao svoj uzor.

Zadnjih desetak godina život joj je krenuo nizbrdo zbog stalnog korištenja droga i svađa s bivšim mužem Bobby Brownom, kojeg njena obitelj smatra najodgovornijim za njene probleme.

12.02.2012. 09:03:37
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    ogledalce
    12.02.2012. 20:07
    Ode najljepši glas :(
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh