« Film
objavljeno prije 1 godinu i 10 mjeseci
PREMIJERA

Premijera i trailer filma Punim plućima

Svjetska premijera dugometražnog igranog prvijenca redatelja Radislava Jovanova Gonze PUNIM PLUĆIMA bit će 20. srpnja na ovogodišnjem 69. Pulskom filmskom festivalu,

Punim plućima
Punim plućima (Arhiva)
Više o

premijera filma

,

Radislav Jovanov Gonzo

,

Punim plućima

Svjetska premijera dugometražnog igranog prvijenca redatelja Radislava Jovanova Gonze PUNIM PLUĆIMA bit će 20. srpnja na ovogodišnjem 69. Pulskom filmskom festivalu, a uoči premijere objavljen je trailer za ovaj gorko-slatki dramedy. Film je nastao u produkciji Fade Ina i koprodukciji Propeler filma, a podržan je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra i Hrvatske radiotelevizije. Producentica filma je Sabina Krešić, koproducenti Boris T. Matić i Lana Matić, a izvršna producentica Tiha K. Gudac.

Radnja filma Punim plućima prati ponovno okupljanje davno raspale grupe nakon iznenadne smrti starog prijatelja. Unatoč međusobnim zamjeranjima i tajnama iz prošlosti, noć karmina postaje za njih noć zabave i sjećanja na neka bolja vremena.

Redatelj filma Radislav Jovanov Gonzo jedan je od najnagrađivanijih autora u povijesti nacionalnog filmskog festivala Dani hrvatskog filma, a do sada je režirao preko 350 glazbenih spotova, pedesetak reklamnih spotova, pet dokumentarnih i jedan kratki film, a bio je i direktor fotografije na brojnim igranim i kratkim filmovima.

O ključnim porukama filma Jovanov Gonzo kaže: Ovaj film govori o ljubavi, ali i nemogućnosti komunikacije među ljudima koji nisu u stanju izbaciti suze kad im umre netko vrlo blizak. Za to im treba vremena jer su stisnuti u vlastitim ljušturama. Naočigled je to generacija ljudi istrošenih emocija, izgubljenih u pokušaju ostvarivanja vlastitih potencijala za koje im okolnosti nikad nisu bile naklonjene. Film istovremeno i slavi smrt kao nešto pozitivno jer je smrt u filmu zapravo produžetak njihova iskonskog prijateljstva, ali kolektivnog društvenog iscjeljenja.

Radislav Jovanov Gonzo ujedno potpisuje i scenarij filma, a ostatak ekipe čine: direktor fotografije Stanko Herceg, montaža Anita Jovanov, animacija Svebor Kranjc, skladatelj Coco Mosquito, obrada zvuka Frano Homen, scenografija Petra Poslek, kostimografija Tajči Čekada, majstorica maske Silvija Bradica, montaža trailera Jan Klemsche i pomoćnik režije Vid Spindler.

Glavni glumci su Aleksandra Naumov, Judita Franković Brdar, Krešimir Mikić, Rakan Rushaidat, Hrvoje Barišić, a u filmu se još pojavljuju Dražen Pavalić, Vanda Vujanić, Tvrtko Jurić, Lada Bonacci i Domagoj Ivanković.

Film će svjetsku premijeru imati na 69. Pulskom filmskom festivalu, koji se održava od 16. do 24. srpnja.

Sve informacije o filmu PUNIM PLUĆIMA bit će ažurirane i dostupne na Facebook stranici filma.

01.07.2022. 10:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh