« Film
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
SVJETSKI DAN BORBE PROTIV SIROMAŠTVA

Premijera filma 'Miss Homeless' u Zagrebu i Zadru

POGLEDAJTE VIDEO - 'Miss Homeless' će istog dana biti prikazan u 52 grada u 11 zemalja kako bi ukazao na problem siromaštva i društvene isključenosti

Miss Homeless
Miss Homeless (Miss Homeless)
Više o

medika

,

zagreb-info

,

Abdul al-Rahem al-Keeb

,

Zlatn lopta

Na svjetski dan borbe protiv siromaštva i društvene isključenosti, 17. listopada u 19h u zagrebačkoj Mediki, a u 20h u zadarskom Arsenalu bit će prikazan film Miss Homeless, te će tako Zadar i Zagreb uveličati svjetsku premijeru filma!

"Miss Homeless" je doku-fikcija, svojevrsna crna komedija. Film je sniman s profesionalnim glumcima i stvarnim beskućnicima, te bez budžeta. Radnja počinje s američkom glumicom koja odlučuje živjeti među briselskim beskućnicima. Većina glumaca su beskućnici koji improviziraju scene iz stvarnog života. Film portretira ženu koja živi na margini društva i bori se da se njezin glas čuje u svijetu za kojeg se čini da ne mari. 

"Miss Homeless" će istog dana biti prikazan u 52 grada u 11 zemalja. Nudeći film bez plaćanja svim organizacijama koji se bave problemom beskućništva, ili ga jednostavno žele prikazati, autori filma nastoje istaknuti njegovu socijalnu dimenziju.

Na ovaj način premijera filma postala je međunarodni čin solidarnosti u borbi protiv siromaštva. Inače. 2010. godina proglašena je Europskom godinom borbe protiv siromaštva i društvene isključenosti. 

Film će osim u Zagrebu biti prikazan i u zadarskom Arsenalu s početkom u 20h, a novac od ulaznica po 20kn, ići će zadarskom Caritasu.

Redatelj filma Daniel Lambo poznati je belgijski televizijski redatelj i scenarist.
Producent: Peter De Maegd

Ulaznica za Mediku se ne naplaćuje.

Više o filmu i projektu potražite na www.jackmedia.be

14.10.2010. 15:59:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh