« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
IRAČKI IZBORI

Premijer Maliki traži ponovno prebrojavanje glasova

Naglašavajući da je i dalje šef oružanih snaga, Maliki je objasnio da je novo prebrojavanje tražio kako bi zaštitio političku stabilnost zemlje

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Irak

,

Nuri al-Maliki

,

ponovno prebrojavanje glasačkih listića

Dosadašnji irački premijer Nuri al-Maliki kojeg je brojem glasova pretekao Ijad Alavi na parlamentarnim izborima 7. ožujka, pozvao je u nedjelju na novo prebrojavanje glasačkih listića.

"Premijer Nuri al-Maliki poziva visoko izborno povjerenstvo da odgovori na traženja političkih stranaka i ponovno ručno prebroji glasove", navodi se u priopćenju al Malikijeva ureda.

Al-Maliki nije precizirao traži li novo prebrojavanje u cijeloj zemlji ili samo u nekim pokrajinama.

Naglašavajući da je i dalje šef oružanih snaga i odgovoran za politiku zemlje, Maliki je objasnio da je tražio novo prebrojavanje kako bi "zaštitio političku stabilnost i spriječio pogoršanje sigurnosnog stanja i nasilje".

Taj je zahtijev uslijedio nakon što su objavljeni novi rezultati izbornog povjerenstva nakon prebrojavanja 92 posto glasačkih listića koji su pokazali da je Malikijeva lista Savez za pravnu državu dobio 7.900 glasova manje od političkog bloka bivšeg premijera Ijada Alavija. (hina/metro-portal)

21.03.2010. 10:48:19
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh