« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
BOLI GLAVA

Premiership prodao TV prava za rekordnih 1.6 milijardi eura

Borba za TV prava prijenosa utakmica vodila se na svim kontinentima, a Premierliga je potpisala ugovore sa 98 partnera

(Getty Images)
Više o

Premiership

,

Premier liga

,

engleski nogomet

,

TV prava

,

nogometne utakmice

,

utakmice prijenos

Vodstvo Premiershipa prodalo je televizijska prava za prikazivanja nogometnih utakmica elitnog razreda otočkog nogometa u inozemstvu za razdoblje od 2010. do 2013. godine za rekordnih 1.6 milijardi eura.

Britanski Independent navodi kako je Premiership dobio dvostruko više novaca u odnosu na prethodni ugovor. Prema navodima novinara tog lista svaki premierligaš će iduće sezone zaraditi u prosjeku 25 milijuna eura, što je porast za 11 milijuna eura.

Borba za TV prava prijenosa utakmica vodila se na svim kontinentima. Liga je potpisala ugovore sa 98 partnera, a za sada nije postignut dogovor jedino za Rusiju i Albaniju. Primjerice, tv kuća SingTel je prava prijenosa u Singapuru, otoku sa 4.8 milijuna stanovnika, platila 200 milijuna eura, dok su tv prava za Hong Kong iznosila 160 milijuna eura.

Za zemlje sa sjevera Afrike i Srednji istok prava je otkupila kompanija Showtime Arabia, koja je u rukama kraljevske obitelji iz Abu Dhabija, a platila ih je 320 milijuna eura. Partneri Premier lige za Sjevernu Ameriku, Karibe, te Južnu Ameriku i dalje su ostali Fox i Setana. (hina/metro-portal)

23.03.2010. 19:45:59
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh