« Biznis
objavljeno prije 6 godina i 3 mjeseca
UPIŠITE SE I VI!

Preko 29 tisuća upisalo se u registar Ne zovi

Registar "Ne zovi" namijenjen je svima, a upis se u prvom redu preporučuje umirovljenicima jer su oni najčešća meta telefonskih prodavača

Kraj telefonske prodaje za vas... ako želite :)
Kraj telefonske prodaje za vas... ako želite :) (Arhiva)
Više o

registar

,

telefonska prodaja

,

Ne zovi

Mnogo je trgovaca koji do kupaca dolaze telefonom, a mnogo je i kupaca kojima je takve poslovne prakse dosta. Iako je registar "Ne zovi" namijenjen svima, upis se u prvom redu preporučuje umirovljenicima jer su oni najčešća meta telefonskih prodavača.

Upisom broja u registar blokiraju se pozivi samo u svrhu prodaje i promidžbe, napominju iz Ministarstva. Ostali tipovi poziva koji trgovci upućuju potrošaćima su dopušteni, npr. u svrhu anketiranja, u svrhu istraživanja zadovoljstva potrošaća kupljenjim proizvodom, pruženom uslugom. Naravno, sve dok takva praksa nije agresivna.

Prijava broja u registar je jednostavna. Treba ispuniti formular i poslati ga poštom ili elektroničkim putem svom operatoru, koji u roku od sedam dana broj mora unijeti u registar.

Želite li trgovcu ipak dopustiti pozive, i za to postoji mogućnost. Prilikom popunjavanja tog obrasca možete označiti da određenim trgovcima dajete privolu da zovu na broj koji će biti u registru u svrhu promidžbe ili prodaje.

Što se tiče privole, te privole mogu biti isto tako i povučene u svakom trenutku, isto tako putem obrasca.

U Ministarstvu procjenjuju da će broj korisnika registra s vremenom rasti, a pohvalno je, kažu, što se za registar "Ne zovi" zanimaju i trgovci koji žele znati tko je njemu kako bi uskladili poslovanje i izbjegli kazne.

12.02.2018. 14:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh