« Kultura
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
KUPANJE I SVIRANJE

Preko 180 djece ljeto će provesti u glazbenoj školi u Pučišćima

Ljetnu glazbenu školu u Pučišćima pohađat će više od 180 učenika i studenata od 1. lipnja do 6. rujna

Gitara
Gitara (Shutterstock)
Više o

obrazovanje djece

,

glazbena škola

,

The Pogues

,

Shane McGowan

Više od 180 srednjoškolaca i studenata glazbenih škola i akademija iz Italije, Austrije, Slovenije, Kosova, Kazahstana, Venezuele, Finske, Novog Zelanda, Madžarske, Rusije i Hrvatske sudjelovat će od 1. lipnja do 6. rujna ove godine u 15. međunarodnoj "Ljetnoj glazbenoj školi" u Pučišćima.

Po riječima voditeljice škole Vesne Vrandečić, oni će u tri mjeseca, uz kupanje, vježbati na gitari, glasoviru, flauti, saksofonu, bubnjevima, klarinetu, čelu, violini, kontrabasu i bas gitari, usavršavaći znanja iz različitih glazbenih stilova - od klasike, jazza, opere, salse i popa do afro-cubana. Osim glazbenih u školi će se i ove godine održavati radionice glume i režije koje vodi Zlatko Sviben.

U vrijeme rada škole u Pučišćima se, ali i na cijelom otoku, gotovo svaki dan održavaju koncerti, predstave i performansi na kojima mladi glazbenici i profesori pokazuju svoj uvježbani repertoar.

Više od tisuću mladih glazbenika iz zemlje i inozemstva, među kojima su i već afirmirani gitarist Petrit Ceku, pjevačice Danijela Pintarić, Vesna Pisarović, Vita Vukov, Nikolina Belan, Antonija Dunjko, Hana Huljić, prošlo je u 15 godina programe "Međunarodne ljetne glazbene škole" u Pučišćima, mjestu koje je u svijetu poznato po bračkom kamenu.

S mladim glazbenicima radili su gotovo svi naši i mnogi strani priznati glazbeni pedagozi.(hina/metro-portal)

13.07.2010. 16:48:51
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh