« Fun
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
NAADAM FEST

Preko 10,000 kineskih učenika oborilo Guinessov rekord u ljudskom dominu

Padanje ljudskih "lego kocaka" trajalo je više od sat vremena i Guinnessovi suci, koji su mu osobno nazočili, prihvatili su ga kao novi rekord.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (ChinaDaily/Xinhua)
Više o

Kina

,

Enes Midžić

,

vrane

,

talent

Više od 10.000 kineskih učenika poredalo se u četvrtak na pašnjaku u pokrajini Unutarnjoj Mongoliji i oborilo Guinnessov rekord u najdužem ljudskom domino lancu.

Točno 10.267 učenika sudjelovalo je u tom događaju održanom tijekom festivala Naadam u gradu Ordosu u kineskoj pokrajini Unutarnjoj Mongoliji, prenose lokalni mediji. Padanje ljudskih "lego kocaka" trajalo je više od sat vremena i Guinnessovi suci, koji su mu osobno nazočili, prihvatili su ga kao novi rekord.

Taj je pothvat bio dijelom akcije "Zagrli prirodu, poljubi pašnjake" kojemu je cilj potaknuti tjelesnu aktivnost i zaštitu okoliša. Učenici su oborili raniji rekord koji je 2000. postavilo 9.234 učenika iz Singapura. Na godišnjem festivalu Naadam odvijaju se natjecanja u hrvanju, gađanju lukom i strijelom, konjske utrke i drugi sportovi. Krajem ljeta održava se na nekoliko mjesta u Unutarnjoj Mongoliji, kao i u susjednoj Mongoliji. (hina/metro-portal)

12.08.2010. 16:08:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh