« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
DEVET GODINA KASNIJE

Prekinut Mourinhov niz nepobjedivosti kod kuće

Poraz Reala od Sportinga 0:1 ne samo da je prekinuo Mourinhov niz već je po svemu sudeći označio kraj utrke za naslov španjolskog prvaka

Jose Mourinho
Jose Mourinho (Getty Images)
Više o

Real Madrid

,

Barcelona

,

Jose Mourinho

Moralo se i to jednom dogoditi. Nakon devet godina i 150 utakmica portugalski nogometni stručnjak Jose Mourinho je doživio prvi domaći poraz. Njegov gotovo nevjerojatan doseg prekinuo je u subotu Sporting Gijon pobjedom protiv Real Madrida 0:1 na Santiago Bernabeu.

Čudesni Mourinhov niz srušio je Miguel De las Cuevasa golom u 79. minuti. Mourinho je posljednji domaći poraz ubilježio 26. veljače 2002. godine na klupi Porta od Beira Mara 2:3. Od tada je na klupi Porta, Chelsea, Intera i Real Madrida nanizao 150 utakmica bez poraza. S Portom je imao učinak 36 pobjeda i dva remia, na klupi Chelsea 46 pobjeda i 14 neodlučenih ishoda, s Interom 29 pobjeda i devet remia, a s Realom 14 pobjeda.

"The Special one", kako su ga prozvali engleski mediji, i prije poraza od Sportinga nekoliko je puta opasno 'visio'. No, svaki put se izvukao. U kolovozu 2002. godine Porto je remizirao s Belenensesom 2:2 izjednačivši u 97. minuti golom Edgarasa Jankauskasa. U prosincu 2006. godine Chelsea je na Stamford Bridgeu izvukao bod protiv Arsenala golom Michaela Essiena u sudačkoj nadoknadi. U siječnju 2010. godine Inter je pobijedio Sienu 4:3 nakon što je do 88. minute gubio 2:3.

Poraz od Sportinga ne samo da je prekinuo Mourinhov niz već je po svemu sudeći označio kraj utrke za naslov španjolskog prvaka. Osam kola prije kraja prvenstva Barcelona ima velikih osam bodova prednost.

"Rekordi mi nisu važni. Jedino me zanimaju pobjede i bodovi. Nažalost, protiv Sportinga nismo uspjeli. Gosti su se branili, branili i branili. Jednom su prešli centar, jednom su puknuli po golu i to je bilo dovoljno za pobjedu. Nogomet ponekad stvarno zna biti okrutan," kazao je Mourinho, te dodao: Matematički Barcelona još nije osigurala naslov prvaka, međutim naš zaostatak je prevelik."

 

 

MOURINHOV NIZ DO SUBOTE:

Broj utakmica: 150

Broj pobjeda: 125

Broj neodlučenih: 25

Broj postignutih golova: 338

Broj primljenih golova: 89

 

UČINAK PO KLUBOVIMA DO UTAKMICE SA SPORTINGOM

Porto: 38 utakmica - 36 pobjeda - 2 neodlučena ishoda

Chelsea: 60 utakmica - 46 pobjeda - 14 remija

Inter: 38 utakmica - 29 pobjeda 9 neodlučenih

Real Madrid: 14 utakmica - 14 pobjeda


03.04.2011. 11:33:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh