« Život
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
ZBOGOM I HVALA!

Prekidi su bolni, ali istovremeno obogaćuju

Umjesto da kukate i žalite sami sebe nakon što vas partner ostavi bolje se usmjerite na to što se iz svega naučili

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

prekid

,

raskid

,

slomljeno srce

,

kraj veze

Prekid i slomljeno srce jesu tragični, ali istovremeno mogu biti pravo obogaćujuće iskustvo iz kojeg se puno toga može naučiti. Kad vezi dođe kraj, naročito onoj lošoj, bilo koji od partnera može biti povrijeđen. No to ne znači da je kraj svijeta. Potrebno je imati na umu to da ljubav boli i da od te boli na određenoj razini imate velike koristi.

Lekcija. Nakon prekida, kad vas ostave ili vam slome srce, znajte da vas bivši partner poučava važnoj lekciji o vama samima. To kako ćete reagirati na kraj i složiti kockice važno je za vaš daljnji život. Važno je i dugoročno gledati na stvari. Ako ste izašli iz nasilne (psihički, fizički, emocionalno) i loše veze, iako patite u određenoj mjeri, uživajte u slobodi koju ste napokon dobili. Stvar je stava kako i koliko pozitivno ćete krenuti u nove pobjede Vidite li novonastalu slobodu i svijet oko sebe kao čimbenike koji će vam omogućiti da se razvijate i rastete? Ili je sve što vidite to da ste žrtva? Izbor je samo vaš.

Intuicija. Iako je potpuno jasno da se vezi bliži kraj i već neko vrijeme znate da vi i partner niste jedno za drugo, često ste skloni ostajati tu gdje jeste. Volite tog čovjeka pa se to čini normalno. Veza na kraju ipak puca i stvari postaju stvarno ružne. Poslušajte katkada vlastitu intuiciju; ne možete je vječno ignorirati. Vjerujte instinktima i tako ćete izbjeći bol i nevolje u budućnosti. Sad je kraj napokon došao i jasno vam je da ste oklijevali i da ste pogriješili što niste vjerovali osjećaju koji vam je govorio kako je vrijeme da se maknete. Ako ništa drugo, naučili ste ne podcjenjivati vlastito šesto čulo.

Poslije kiše...  Dakle, kad naučite vjerovati instinktima i znate kad i kako izaći iz veze kojoj nema spasa otkrit ćete da nakon boli dolazi radost. Ako se niste slagali, bolje je za oboje da svatko ide svojim putom. Umjesto da čekate da se druga osoba promijeni, bolje budite zahvalni na tome što sad imate veće šanse da pronađete onoga tko vam zaista odgovara. Imate pravo na ispunjavajuću i sretnu vezu s partnerom koji će vas voljeti i ispunjavati sve vaše potrebe!

Vrijednost vremena. Najveća pogreška koju ljudi čine nakon prekida, odnosno nakon što ih partner ostavi je ta da odmah pronađu 'utjehu' u zagrljaju nekog drugog u nadi da će ta osoba učiniti da se bolje osjećaju ili zacijeliti slomljeno srce. U većini slučajeva to nije slučaj, naročito zato što ostavljeni nije sposoban posvetiti vrijeme i trud u novu 'vezu' jer je emocionalno ranjiv i nestabilan. Stoga treba imati na umu da je vrijeme dragocjeno, naročito 'vrijeme za sebe' koje ostavljeni treba utrošiti na liječenje slomljena srca i bol sam sa sobom, a ne da se uzda u druge ljude oko sebe. Ako vas je netko ostavio, uzmite si vremena i tetošite sami sebe.

Vidanje rana.

  • Ne žurite. Uzmite si vremena i ne donosite impulzivne odluke dok se osjećate tužnima.
  • Ako ste skloni tome da uvijek odaberete pogrešnog partnera razmislite malo o onome što tražite i onome što ustvari želite - i od sebe i od drugoga.
  • Analizirajte veze koje nisu uspjele. Gledajte na njih kao na onakve kakve su zaista bile. Prođite kroz svako iskustvo s iskrenošću i poštenjem prema sebi samima. Otkrit ćete nekoliko stvari koje biste trebali promijeniti na sebi i kad su u pitanju emocionalna 'potraživanja'.
  • Sudjelujte u aktivnostima koja potiču samopouzdanje i koja bude pozitivna razmišljanja i osjećaje. (To ne podrazumijeva promiskuitet!)
  • Napravite popis stvari koje želite imati u vezi.
  • Ne zaboravite da svaka bol prolazi i da ćete ponovo moći voljeti i biti voljenima.
25.04.2010. 20:17:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh