« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
OXFAM

Prehrambena kriza mogla bi zahvatiti 10 milijuna ljudi

Oxfam je pozvao na hitan odgovor zbog prijeteće "teške prehrambene krize" u afričkom području Sahelu posebice u Nigeru

Fotografija vijesti
Više o

Afrika

,

Oxfam

,

Sahel

,

prehrambena kriza

"Nekoliko posljednjih mjeseci javljaju se znaci prehrambene krize u Sahelu. Najzahvaćenija zemlja je Niger, ali regije Čada, Malija, Burkine Faso i Nigerije su također zahvaćene", navodi nevladina organizacija u priopćenju.

Sljedećih mjeseci blizu 10 milijuna ljudi regije prijeti teška prehrambena kriza. Stanovništvo Sahela je u kriznoj situaciji zbog nedostatnih kiša prošle godine. "Ako se danas ništa ne poduzme, kriza će biti razorna", rekao je Jean-Denis Crola, dužnosnik Oxfam Francuska.

"Formalni poziv Ureda za koordinaciju humanitarnih poslova UN-a (OCHA) trebao bi biti objavljen 6. travnja u Ženevi, ističe Oxfam. U Nigeru će Svjetski programa za hranu (PAM) udvostručiti pomoć, navodi Oxfam.

Oxfam Francuska ističe da zemlje donatori, zapadnoafričke vlade i Ujedinjeni narodi moraju hitno pružiti koordinirani odgovor kako bi se izbjegla katastrofa.

Nužno je riješiti duboke uzroke gladi i pothranjenosti u regiji i podržati poljoprivredne politike i nacionalne programe usmjerene na razvoj obiteljske poljoprivrede. (hina/metro-portal)

31.03.2010. 17:12:15
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh