« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
TISUĆE UBIJENIH

Predstavnici HHO-a odali počast žrtvama u Jasenovcu

Zlo se nikada ne smije zaboraviti i nikada više ponoviti, poručili su predstavnici helsinških odbora Hrvatske, Slovenije i Republike Srpske

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Bruno Konjević/Cropix)
Više o

Ivo Banac

,

HHO

,

Jasenovac

,

Ivan Zvonimir Čičak

,

ustaški zločini

,

helsinški odbor

Predstavnici Hrvatskog helsinškog odbora (HHO) za ljudska prava Hrvatska, kojima su se priključili predstavnici helsinških odbora Slovenije i Republike Srpske posjetili su danas Spomen područje Jasenovac te odali počast svim žrtvama, izvijestio je Hrvatski radio.

"Okupili smo se da se poklonimo žrtvama ustaškog zločina, tisućama Srba, Židova, Roma, Hrvata, Bošnjaka i drugih koji su na ovom mjestu svojom krvlju natopili i posvetili ovu zemlju", rekao je tom prigodom član HHO-a i Savjeta Memorijalnog centra Jasenovac Ivo Banac, dodavši kako se zlo ne smije zaboraviti i nikada više ponoviti.

"Sve što bismo rekli o njihovoj žrtvi bilo bi neznatno i nedostojno te žrtve i ovog mjesta. Jedino što možemo učiniti je ponovno se obvezati da njihove žrtve neće biti uzaludne i da nikad nećemo dopustiti da se zločin ponovi, te da ćemo učiniti sve što je u našoj moći kako bismo iskorijenili mržnju", naglasio je Banac.

Poklonivši se žrtvama ustaškog koncentracijskog logora Jasenovac predsjednik HHO-a Hrvatska Ivan Zvonimir Čičak rekao je kako su dužno poštovanje tisućama žrtava odlučili odati bez velike medijske pompe i politikanstva. (hina/metro-portal)

25.04.2010. 14:54:39
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh