« Spektakli
objavljeno prije 4 godine i 9 mjeseci
COOL

Predstavljena lutka Davida Bowieja

Lutka odjevena u triko od sjajne metalizirane tkanine s odgovarajućim crvenim čizmama s platformom i drugim svemirskim dodacima predstavlja Bowiejeva biseksualnog dvojnika Ziggyja Stardusta

Ziggy Barbie :)
Ziggy Barbie :) (Mattel)
Više o

David Bowie

,

Mattel

,

Ziggy Stardust

Proizvođač igračaka Mattel u četvrtak je predstavio ograničenu seriju Barbie lutaka "David Bowie" odajući priznanje pjevaču u povodu 50. godišnjice objavljivanja njegova singla "Space Oddity."

Lutka odjevena u triko od sjajne metalizirane tkanine s odgovarajućim crvenim čizmama s platformom i drugim svemirskim dodacima predstavlja Bowiejeva biseksualnog dvojnika Ziggyja Stardusta.

"Slaveći dvije ikone pop kulture Barbie odaje priznanje najvećem pop kameleonu, britanskom pjevaču, tekstopiscu i glumcu Davidu Bowieju čije dramatične glazbene transformacije nastavljaju utjecati i inspirirati", objavio je Mattel najavljujući lutku koja će se prodavati po cijeni od 150 američkih dolara.

U priopćenju se dodaje da se lutkom odaje priznanje "kulturnoj ostavštini glazbenog genija koji je redefinirao rock and roll."

Pjevač koji je preminuo 2016. kazao je da je inspiracija za njegov singl iz 1969. "Space Oddity" bio epski film Stanleya Kubricka "2001." objavljen godinu ranije.

12.07.2019. 17:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh