« Kultura
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
jergovićeva uspješnica

Predstavljen zvučni zapis 'Sarajevskog Marlbora'

U pripremi su i zvučna izdanja djela Zorana Ferića, Renata Baretića, Ede Popovića i Ante Tomića

(Damjan Tadić/CROPIX)
Više o

Miljenko Jergović

,

Sarajevski Marlboro

,

zvučni zapis

Knjiga Miljenka Jergovića "Sarajevski Marlboro" snimljena kao zvučni zapis na CD-u, koju čita glumac Mustafa Nadarević, predstavljena je večeras u knjižnici Bogdan Ogrizović u Zagrebu.

O zvučnoj knjizi govorili su u ime nakladnika producent i direktor Astarte Plus Nedjeljko Tišler i direktor Orfeja Željko Mesar, te književnik Miljenko Jergović. Tekstove iz knjiga čitali su glumci Pero Kvrgić i Joško Ševo.

Mesar smatra kako je posebno osebujno i dojmljivo čuti glumce kako interpretiraju knjigu.

"Pripremili smo nekoliko izdanja suvremenih hrvatskih pisaca", rekao je dodavši kako će nakon njih na red doći i suvremene književnice te zvučni zapisi dječje literature.

Tišler je napomenuo kako će ubrzo biti snimljeni romani - Ferićev "Anđeo u ofsajdu", kojeg čita Pero Kvrgić, Baretićev "Osmi putnik" u interpretaciji Joška Ševe, Popovićev "Ponoćni boogie", kojeg čita Villi Matula i Tomićev "Što je muškarac bez brkova" u izvedbi Ivice Vidovića.

Jergović smatra kako zvučni zapis knjige u Hrvatskoj uglavnom ne postoji. "U nas inače nema onog što ima u normalnim zemljama", rekao je dodavši kako su Nijemci snimili cjelokupna djela Thomasa Manna.

Zvučni zapis Jergovićeva "Sarajevskog Marlbora" snimljen je u zajedničkoj produkciji Orfeja i Astarte plus. (hina/metro-portal)

18.11.2009. 21:28:22
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh