« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
U PORASTU

Predstavljen vodič o sprječavanju nasilja među mladima

POGLEDAJTE VIDEO - Vodič ''Nasilna ponašanja mladih - Zašto je ljubav važna" naglašava važnost ljubavi i postavljanja granica u odgoju djece

nasilje mladi vodič
nasilje mladi vodič (Damjan Tadić/Cropix)
Više o

Milan Bandić

,

Đurđa Adlešič

,

Gordana Buljan Flander

,

Južni Sudan

,

šopingoholičari

,

šoping kao lijek

,

mali potres

,

Biserka Robić

U Hrvatskoj i Zagrebu, na žalost, ne jenjavaju znaci fizičkog, pishičkog, seksualnog i kulturnog nasilja među mladima, istaknuo je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić prilikom predstavljanja vodiča za roditelje ''Nasilna ponašanja mladih - Zašto je ljubav važna" u zagrebačkoj gradskoj skupštini.

Autorice Gordana Buljan Flander, Marija Bačan i Dragana Matešković u knjizi su naglasile važnost ljubavi u odgoju djece radi sprječavanja nasilja među mladima. Autorice su knjigu temeljile na najnovijim spoznajama o ranim korijenima nasilnih ponašanja djece i mladih, koji se nalaze u nedovoljnom pružanju i osiguravanju osjećaja voljenosti i prihvaćenosti od strane primarnih skrbnika.

Najmlađa od tri autorice knjige Dragana Matešković je za Infopunk.tv izjavila da je svrha priručnika pokazati roditeljima kako odgajati djecu da ne postaju nasilna - s puno ljubavi, ali s postavljanjem granica u odgoju.

Gordana Buljan Flander kaže da su priručnik tiskali u 5.000 primjeraka te ga namjeravaju dijeliti besplatno, kako bi došao do roditelja. Istaknula je da je cilj prevencija nasilja među mladima, ali i prevencije neprihvatljivih ponašanja roditelja prema djeci.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je upozorio na nasilje u metropoli, te naglasio važnost vodiča, ne samo za roditelje, nego i sve ostale koji se bave problematikom djece i mladih. Pritom je pohvalio ra Poliklinke za zaštitu djece grada Zagreba, na čijim iskustvima je knjiga i nastala.

Potpredsjednica vlade Đurđa Adlešič je naglasila da je na preventivi nasilja među mladima potrebno raditi 365 dana u godini, a ne tek kad se dogode tragični slučajevi poput ubojstva Luke Ritza. Dodala je da mnogi roditelji ne mogu slijediti izazove suvremenog svijeta. (Infopunkt/metro-portal)

27.05.2010. 13:18:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh