« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci

Predstavljen Sajam mode Fashion.hr Industrija

Predstavljen je program prvog hrvatskog suvremenog sajma mode FASHION.HR INDUSTRIJA za sezonu jesen-zima 2011/12

Fashion.hr Industrija
Fashion.hr Industrija (Fashion.hr)
Više o

Fashion.hr Industrija

,

sajam mode

Najveće osvježenje domaće modne scene svakako predstavlja sajam mode FASHION.HR INDUSTRIJA koji će se održati od 11. do 13. ožujka u paviljonu 5 slavnog Zagrebačkog velesajma. Zamišljen kao suvremeni i intereaktivni sajam, FASHION.HR INDUSTRIJA, premijerno će okupiti preko šezdeset izlagača iz cijele Hrvatske koji će prikazati svoje kolekcije i modne proizvode zainteresiranim posjetiteljima tijekom tri dana trajanja sajma.

Projekt FASHION.HR INDUSTRIJA predstavili su Vinko Filipić kao direktor FASHION.HR koncepta i Martina Pandžić-Skoko kao direktorica sajma. U ime generalnog pokrovitelja govorila je Marinka Akrap, članica uprave dm-a, dok su ispred državnih institucija projekt podržali Vesna Trnokop Tanta, potpredsjednica HGK za gospodarstvo, europske integracije i pitanje EU te Branka Jengić, potpredsjednica sekcija tekstila, kože i krzna pri Hrvatskoj obrtničkoj komori.

Po prvi puta u istom prostoru predstaviti će se javnosti omiljeni pret-a-porter dizajneri među kojima se ističu eNVy room, Branka Donassy i Nada Došen zajedno sa hrvatskim modnim i tekstilnim tvrtkama kao što su Amadeus Jeans, WGW, Ghetaldus by A'Marie, Frodo, Goričanka i Galeb. Kao posebne točke sajma ističu se:

FASHION.HR INDUSTRIJA corner u kojem će se javnosti u showroom formatu predstaviti rezultati kolaboracije Juraja Zigmana i Ana Marie Ricov za Bambi, Ivice Klarića i Zorana Mrvoša za RIO Rijeka, Igora Galaša za Arenu Pula, Roberta Severa za San Peter i Zigmana za Marli. Sve kolekcije iz projekta FASHION.HR INDUSTRIJA prikazati će se na DOVE FASHION.HR-u

LIFT corner koji će pod posebnim pokroviteljstvom okupiti talentirane laureate Modnog ormara Tekstilnog-tehnološkog fakulteta među kojima se ističu Nikola Barbir, Petra Krpan, Ivana Čuljak i Tomislav Jerčić.

„Izuzetno smo sretni što smo na jednom mjestu uspjeli okupiti sve ključne faktore funkcioniranja domaće modne scene od poznatih dizajnera, talentiranih novih nada pa sve do uspješnih tekstilnih tvrtki sa dugom tradicijom djelovanja. Naš sajam mode prvenstveno želi istaknuti važnost poslovnog i poduzetničkog razvoja hrvatske modne scene, što je uostalom primarna nit vodilja cijelog koncepta FASHION.HR INDUSTRIJE. Došao je trenutak za stvaranje snažnog hrvatskog modnog branda" zaključila je Martina Pandžić-Soko, direktorica sajma.

Osim izlagačkog dijela posjetitelje i goste svakog dana od 10 do 19 sati očekuje niz interaktivnih i zanimljivih sadržaja koji su predstavljeni na službenoj press konferenciji. Posebnu pažnju okupirati će dnevni okrugli stolovi na kojima će sudjelovati relevantni govornici poput Nadana Vidoševića, predsjednika Hrvatske gospodarske komore i Ivane Omazić, najslavnije hrvatske modne dizajnerice u svijetu.

Povodom lansiranja sajma mode FASHION.HR INDUSTRIJA, direktor koncepta Vinko Filipić izjavio je: „Naš osnovni cilj je razvijanje konkretnih platformi čiji cilj nije samo revitalizacija već promišljeno lansiranje hrvatske modne scene kao uspješnog branda budućnosti. U tekstilnoj industriji rade tisuće ljudi koje želimo ujediniti sa dizajnerskim imenima koja su osvojila medije svojim radom. Ta logična simbioza ključan je element u razumijevanju naših ideja koje rastu iz sezone u sezonu. Izazov je predstaviti ovako ambiciozan projekt u teškim ekonomskim vremenima ali duboko vjerujemo kako progresivnost jamči uspjeh i to je ono što je hitno potrebno svim nama."

09.03.2011. 10:40:10
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh