« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
TINA JESENKOVIĆ

Mala škola šminkanja - 5. korak - bronzer

Kako se nanosi bronzer i što sve o njemu treba znati pročitajte u 5. nastavku naše male škole šminkanja

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (ehow.com)
Više o

Tina Jesenković

,

mala škola šminkanja

,

bronzer

Bronzer je puder u boji koji će vašem licu vratiti toplinu i oblik.

Kada lice prekrijemo tenom i stabiliziramo ga puderom ono će vam se činiti nekako prazno i blijedo. To se događa jer smo u biti „očistili" lice od svih nedostataka i dobili čistu ravnu površinu bez ikakvih uobičajenih sjena. Sada licu moramo vratiti toplinu i skulpturu da ne bi bilo jednolično. U tome će nam pomoći bronzer.

Pakiran je obično kao i puder u kamenu ali je puno tamniji. Pazite na odabir boje. Često su bronzeri dosta narančasti. Previše narančasti bronzeri izgledat će na licu neprirodno. Boja bi trebala više vući na pomalo smeđu.

Također, za svaki dan bolja je opcija mat varijanta bronzera od svjetlucave. Svjetlucavi bronzeri su lijep završni dodatak cjelokupnom izgledu večernje šminke, ili šminke za specijalne prigode, na primjer za vjenčanje.

Za nanošenje bronzera možete koristiti kist za rumenilo. Krenite s aplikacijom od sredine čela, pa u obliku broja 3 povucite kist prema obrazu i dalje uz rub lica, po kosti vilice. Isto tako učinite i s druge strane. Ako želite dobiti malo osunčaniji izgled dodajte još malo bronzera na obraze i pređite lagano kistom po dužini nosa.

Bronzer također možete koristiti kako bi vizualno suzili ili smanjili lice. Ako imate okrugli oblik lica bronzer aplicirajte ispod jagodične kosti i razvucite ga prema uhu. Ako pak imate uski dugački oblik lica, stavite bronzer po čelu, uz rub kose i ispod brade. Bronzer ispod brade pomoći će i onima koji imaju problema s podbratkom. Malo ćete ga potamniti i tako kreirati sjenu koja će ga vizualno smanjiti.

No, ponovno ću naglasiti, kao i s drugim proizvodima, krenite s manjom količinom na kistu, pa ćete lako nadodati ako treba još. I uvijek najprije otresite višak proizvoda s kista.

Kao što vidite mogućnosti bronzera su razne. Uzmite si stoga malo vremena i poigrajte se njime po licu ne biste li otkrili koja vam varijanta najbolje odgovara.

Tina Jesenković završila je Make up Design u Westminister Collegeu u Londonu 1996. U Londonu radi kao Make up artist na nekoliko reklama i kratkih filmova. Tri je godine radi za Bobbi Brown i vodi njihov Make up Studio u Harrodsu i razne make up radionice i tečajeve. Radila je na nekoliko London Fashion Week i Mobo Awards te nekoliko kazališnih predstava. Paralelno radi i u Hrvatskoj na reklamama i filmovima kao što su: 3 Muškarca Melite Zganjer, Crna kronika ili Dan žena, Ne dao bog većeg zla, Ispod crte, Snivaj zlato moje, Neke druge priče te na kratkim filmovima Tri ljubavne priče, Pod vedrim nebom, Bastion, Planktoni i serijma Bumerang, Cimmer fraj, Operacija Kajman, Dome slatki dome i Odmori se zaslužio si. Godine 2009. otvara Kimijan Beauty & Make up Studio gdje se održava Mala škola šminkanja srijedom i petkom od 18. sati. Tinu Jesenković možete kontaktirati na mob: 091 33 66 611


Piše: Tina Jesenković
05.03.2011. 14:28:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh