« Zagreb
objavljeno prije 15 godina
zabava!!

Predstavljen program Cest is d Besta

Četiri dana sjajne zabave za građane metropole i posjetitelje

Fotografija vijesti
Više o

Cest is d’Best

,

zagreb-info

,

Cest is d Best program

,

Pub kviz

,

stand up komedija

,

Poezija u Tkalči

Jučer je u Zagrebu održan susret s predstavnicima medija na kojem je najavljen skori početak 13 po redu Međunarodnog uličnog festivala Cest is d Best. Najveći i najstariji ulični festival u Hrvatskoj održat će se u centru hrvatske metropole od 4. do 7. lipnja ove godine. Direktor festivala Zlatko Petrović - Pajo najavio je sudjelovanje preko 300 izvođača koji na Cest is d Best dolaze iz dvadesetak zemalja s četiri kontinenta. ,

Tijekom festivala centar hrvatske metropole bit će ispunjen sa 150 sati programa, točnije s mnogo performerskih, glazbenih, likovnih, plesnih i drugih sadržaja. Kao zvijezde ovogodišnjeg performerskog programa producentica Dommnana Hay istaknula je švedskog mađioničara Charly Caper-a, dvojac iz Japana Senmaru & Yuki te australski vatreni četvrerac Flame Oz. Uz njih na festivalu će nastupiti ukupno 35 cirkuskih izvođača iz Hrvatske i inozemstva. „Tijekom četiri dana na pozornicama na Cvjetnom trgu, Charliu u Bogovićevoj ulici i na Zrinjevcu nastupi će 26 glazbenih izvođača. U četvrtak u sklopu svečanosti otvaranja s početkom u 20:00 sati nastupaju Kraljevi ulice, a nakon njih Rodinke - 5 djevojaka iz Češke i Duo nos.

Sa Kraljevima ulice jednu će pjesmu svim Zagrepčanima i njihovim gostima otpjevati i gradonačelnik Milan Bandić. Prije glazbenog dijela otvaranja koji počinje u 20:00 sati, od Trga bana Josipa Jelačića do Cvjetnog, će se u paradi predstaviti ovogodišnji cirkuski izvođači" - izjava je direktora agencije PROGLAS, Zlatana Jaganjca. Cest is d Best već od sutra, 02. lipnja s početkom u 12:00 sati na središnjem gradskom trgu sa 49 postavljenih festivalskih zastavica počinje širiti svoju dobru vibraciju.

Uz već prepoznatljiv performerski, glazbeni, dječji i već spomenuti likovni program Cest is d Best obiluje zabavom koja se osobito manifestira kroz događaje poput primjerice „Utrka beba -Bilo kuda kiki svuda", Utrka smetlara u trokulicama - Domestos protiv bakterija ", „PAN PIKNIK" na Trgu bana J. Jelačića - druženje na travici u centru uz partiju bele, prigodnu zakusku i pivo. Večer možete završiti u „Festivalskom klubu na Štrosu" gdje vas čeka klupska svirka, Štros film festival i krasan izbor vrhunskih hrvatskih vina firme Badel 1862 - izjava je direktorice agencije Spektakl, Diane Nole Živković.

Festival je mjesto dobrih vibracija i smjeha. Smjeh je lijek, a kada se tome pridoda sport onda je sretan i dug život neizbježan! Zato na Cest is d Bestu možete osim bele zaigrati šahovsku simultanku, uličnu košarku ili „odvoziti usporku" - što sporiju vožnju biciklom. Bit će ove godine i dosta plesa za one koji tek uče hodati (Kiki dance) do onih koji već imaju impozantnu „kilometražu" u nogama (salsomanija).

Novost ovogodišnjeg Cest is d Besta jesu; Pub kviz u Tkalči; Stand up komedija kod Charlia; Poezija u Tkalči i Centar za hitne i sitne popravke raspoloženja u Tkalči i Plesnjak na Zrinjevcu. Svakako vrijedi istaknuti i novu internetsku stranicu festivala; www.cestisdbest.com koju je izradila Agencija Imago.

Za sve koji osim konzumacije kulture i zabave žele nešto i naučiti tu je Ulična radionica Flamenga koju će voditi 5 atraktnivnih djevojaka iz grupe Mala Sangre (Španjolska). A kad smo već kod školovanja možete posjetiti našu školu znakovnog jezika  ili školu salse na Zrinjevcu. 

Organizaciju ovogodišnjeg festivala potpisuju njegovi utemeljitelji Kraljevi ulice, Agencija Spektakl, Agencija Imago i Agencija za tržišno komuniciranje PROGLAS, a u najširem smislu tim Cest is d Besta čini 50-tak vrijednih osoba.

Bez financijske, materijalne i druge pomoći festival ne bi bilo moguće realizirati na ovako kvalitetan način, pa zato treba navesti da su ovogodišnji partneri: Grad Zagreb, Turistička zajednica grada Zagreba, Carlsberg Croatia (Pan pivo), Badel 1862, Kraš, Unilever Croatia i Nescafe uz medijsko partnerstvo sa 24sata, Z1 TV, Antena radiom, net.hr, kamo.hr i Metro portalom.

02.06.2009. 09:24:59
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh