« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
UNICEF

Predstavljen Priručnik programa prevencije elektroničkoga nasilja

Prvi put u Hrvatskoj predstavljene su praktične upute za podučavanje djece i roditelja o sigurnom surfanju internetom

(Bruno Konjević/Cropix)
Više o

UNICEF

,

Prekini lanac!

,

Hrabri telefon

,

Priručnik programa prevencije elektroničkoga nasilja

,

e-nasilje

"Priručnik programa prevencije elektroničkoga nasilja" nastao kao odgovor na pojavu nasilja i zlostavljanja preko mobitela i interneta, a u sklopu akcije UNICEF-a i Hrabrog telefona Prekini lanac! predstavljena je danas u Osnovnoj školi Josip Račić u Zagrebu, priopćeno je iz UNICEF-a

O akciji i Priručniku te važnosti prevencije govorili su potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske Đurđa Adlešič, autorica "Priručnika" Jasenka Pregrad, ravnatelj OŠ Josip Račić Tomislav Horvat, direktorica Odjela za odnose s javnošću T-Hrvatskog Telekoma Maja Weber i predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Lora Vidović.

Kako se navodi u priopćenju Priručnik je nastao nakon provedbe pilot projekta prevencije elektroničkog nasilja u 3 osnovne škole te prvi u Hrvatskoj donosi praktične upute za podučavanje djece i roditelja o sigurnom surfanju internetom.

Dodaje se također kako su pod vodstvom stručne voditeljice UNICEF-ova programa "Za sigurno i poticajno okruženje u školama" Jasenke Pregrad program prevencije u cijelosti osmislili domaći stručnjaci.

Trenutačno se program prevencije elektroničkoga nasilja provodi u 37 osnovnih škola, a sve aktivnosti u sklopu toga programa financirane su donacijama građana i tvrtki u akciji Prekini lanac!

Za potrebe provedbe programa do danas je prikupljeno 592.000,00 kune. (hina/metro-portal)

24.02.2010. 15:33:49
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh