« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci
LAŽNE GLASINE

Predsjednik tvrdi: Karamarko nije podnio ostavku

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek, CROPIX)
Više o

Stjepan Mesić

,

Tomislav Karamarko

,

Sigurnosno obavještajna agencija (SOA)

,

tajni računi

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić izjavio je danas da ravnatelj Sigurnosno obavještajne agencije (SOA) Tomislav Karamarko nije podnio ostavku kao što je objavio jedan internetski portal.

Upitan je li istina da je Karamarko već dvaput tražio ostavku i da traži hitan sastanak s predsjednikom i premijerom, Mesić je rekao da je to nečija špekulacija, ustvrdivši da bio on prvi znao za to kad bi to bila istina.

"Ja sam danas čuo za tu spekulaciju. To ide u nekim kuhinjama neodgovornih ljudi i vjerojatno i bolesnih ljudi", izjavio je Mesić novinarima, nakon sastanka s rektorom zagrebačkog Sveučilišta Aleksom Bjelišem i predavanja studentima prava.

SOA je također izvijestila da navodi po kojima je Karamarko podnio ostavku nisu istiniti. Ravnatelj Tomislav Karamarko nije podnosio ostavku", objavila je SOA na internetskim stranicama.

Osim da je Karamarko već dvaput podnio ostavku ali da mu nije prihvaćena, portal je naveo i da Karamarko traži hitan sastanak s predsjednikom i premijerom kako bi im predao ostavku zbog nezadovoljstva izborom Marijana Benka za ravnatelja policije. Po pisanju portala, Benko je dobio negativno mišljenje obavještajne agencije, no na inzistiranje vladajuće garniture i premijera Sanadera ponovno je izabran.

Upitan ima li spoznaje da je među tajnim računima koji se pojavljuju i račun umirovljenog generala Vladimira Zagorca i da će se otvoriti pandorina kutija, Mesić je rekao da misli da će se, osim Mađarske i Cipra dobiti suradnju i drugih zemalja u čijim se bankama nalaze ti računi i da se nada da će se dobiti sve transfere a onda će se vidjeti kuda je novac otišao.

Mesić je upozorio da krupne ribe koje su bile umiješane u profiterstvo i kriminal u pretvorbi još nije dovoljno sustigla ruka pravde a tu se radi o stotinama milijuna eura.

Na pitanje treba li se bojati što izgleda i fondovi zbog globalne krize prodaju svoje udjele (u INI) MOL-u, Mesić je rekao da želi da sve privatizacije budu transparentne.

Komentirajući nedavni prosvjed na kojem su ga izviždali novinari, Mesić je rekao da su demonstracije znak demokracije, jedan otvoreni način izražavanja mišljenja. Izjavio je da je na skup došao kako bi čuo i drugu stranu jer je prethodno razgovarao s vrhom policije o neriješenim slučajevima premlaćivanja. Moja je dužnost bila da ih čujem, ja sam ih čuo, jedni su pljeskali drugi su zviždali jer moramo se priviknuti na demokraciju, rekao je Mesić.

Na pitanje razmišlja li o proširenju stana, Mesić je rekao da čitavo vrijeme živi u vlastitom stanu zbog čega vjerojatno nije mogao dobiti društveni, a da će o proširenju vjerojatno razmišljati kad ode u mirovinu i kad zbroji da vidi koliko je 'težak'. (hina/metro-portal)

01.10.2008. 15:12:17
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh