« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

Predsjednik Mesić na konferenciji o odnosima s javnošću

"Pažljivo birajte riječi, netko vas uvijek sluša"

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Tea Cimaš/CROPIX)
Više o

Stjepan Mesić

,

Opatija

,

odnosi s javnošću

Predsjednik Republike Stjepan Mesić danas je u Opatiji posjetio 9. konferenciju o odnosima s javnošću, istaknuvši da je riječ o profesiji koja se brzo razvija te da je pravo na dijalog jedan od njezinih temeljnih postulata.

Vi poštujete pravo na raznolikost stavova i mišljenja te jednakomjerne zastupljenosti različitih mišljenja u medijima, rekao je Predsjednik. Bilo bi dobro da i drugi u našem društvu poštuju ta načela kako bi se uvijek saslušala i druga strana, ustvrdio je. Dodao je da i on kao političar poštuje tuđa mišljenja, iako neki put zna biti nezgodan sugovornik.

Ocijenio je da je postignut vidan napredak u otvaranju tvrtki i tijela državne uprave javnosti, ali da se još mnogo na tom području može učiniti. U tom poslu najvažnije je sačuvati vjerodostojnost, jer se vjerodostojnost i istina na kraju uvijek prepoznaju kao prave vrijednosti, zaključio je Mesić.

Konferencija, koju je organizirala Hrvatska udruga za odnose s javnošću (HUOJ), održava se pod sloganom "Pažljivo birajte riječi, netko vas uvijek sluša".

Na njoj sudjeluje oko 250 stranih i domaćih sudionika, a raspravlja se o internim komunikacijama, upravljanju problemima, političkim odnosima s javnošću, lobiranju i odnosima s medijima.

Glavna tema konferencije je interdisciplinarnost odnosa s javnošću, a odabrana je, jer ukazuje na raznolikost poslova članica Hrvatske udruge za odnose s javnošću te na mnoga znanja i vještine koje moraju imati, kazala je na jučerašnjem otvaranju predsjednica HUOJ-a Dubravka Jusić.

Konferencija završava s radom sutra, 4. listopada. (HINA)

03.10.2008. 16:55:05
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh