« Kultura
objavljeno prije 6 mjeseci i 4 dana
IZLOŽBE

Predrag Pavić: Succeeding Dangerously/ Galerija SC

Izložba na konceptualnom nivou tematizira ideju putovanja s apsurdnim sredstvima i ciljem, stavljajući sve na kocku

Succeeding Dangerously
Succeeding Dangerously (Kultura promjene)
Više o

izložba

,

Galerija SC

,

Predrag Pavić

,

Succeeding Dangerously

Ootvorenje izložbe Succeeding Dangerously umjetnika Predraga Pavića održat će se u srijedu, 13. lipnja u Galeriji SC s početkom u 20 sati. Izložba je otvorena do 27. lipnja, radnim danom od 12 do 20 sati te subotom od 10 do 13 sati.

Succeeding Dangerously predstavlja daljnji autorski razvoj „skulptura koje rade". Uvodeći u umjetnički rad funkcionirajući objekt, na način da funkcija generira sadržaj rada, izložba predstavlja tri pojedinačna djela (Paraplan, Parachute i Paravion) koji narativno čine jednu cjelinu u kojoj se stvarnost definira prefiksom para, a sve jest i nije istina. Ako bi se moglo postaviti određenje kako je jedan od metaforičkih postulata umjetnosti rizik što ga je autor spreman prihvatiti, onda je taj izlet u nepoznato područje, u ovom slučaju predstavljen konkretno. Izložba na konceptualnom nivou tematizira ideju putovanja s apsurdnim sredstvima i ciljem, stavljajući sve na kocku, ili kako je to L. Caroll apostrofirao u spjevu Lov na Snarka:

This was charming, no doubt; but they shortly found out

That the Captain they trusted so well

Had only one notion for crossing the ocean,

And that was to tingle his bell

O umjetniku

Predrag Pavić diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2011. na Nastavničkom odsjeku. Izlagao je na brojnim skupnim i samostalnim izložbama u zemlji i inozemstvu (Zagreb, Split, Pula, Osijek, Gothenburg, Catania, Sofia, Dusseldorf). Finalist je Nagrade Radoslav Putar 2012. te je nagrađivan za svoj rad Velikom nagradom X. Trijenala kiparstva 2009., Nagradom za najboljeg diplomanta ALU 2011., Nagradom Emanuel Vidović na 38. Splitskom salonu 2013. te Nagradom hrvatske sekcije AICA na XII. Trijenalu hrvatskog kiparstva 2015. Član je HDLU-a, HSZU-a, umjetničke organizacije Atelieri Žitnjak i produkcijskog kolektiva Deminutiv. Živi i radi u Zagrebu.

10.06.2018. 15:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh