« Seks
objavljeno prije 10 godina i 3 mjeseca
COOL

Prednosti i mane jutarnjeg i večernjeg seksa

Da se razumijemo - seks u bilo koje doba dana je, naravno, dobar ... ali neki više vole ujutro, a drugi navečer, pa evo prednosti i mana

Svatko ima omiljeno vrijeme za seks
Svatko ima omiljeno vrijeme za seks (Arhiva)
Više o

seks

,

najbolji seks

,

jutarnji seks

,

večernji seks

Seks je dobar u bilo koje doba dana, no kad malo bolje pogledamo, zapravo se najčešće seksamo ujutro ili navečer, pa da vidimo dobre i loše (da, ima i takvih ...) strane obje varijante seksa.

Jutarnji će vam seks poboljšati kvalitetu sperme, cirkulaciju i smanjiti rizik od moždanog i srčanog udara na pola, potjerati migrenu i, vjerovali ili ne, predstavlja sjajnu prevenciju od šećerne bolesti.

Uz to će vas razbuditi do kraja, natjerati krv u sve dijelove tijela, a kako će se pritom otpuštati hormon ljubavi oksitocin, cijeli ćete dan biti značajno bolje volje od onih koji nisu opalili jedan zornjak.

No, istovremeno će vam predigra sigurno biti kraća, neće vam baš mirišati iz usta i vaš čangrizavi partner bit će jako nesretan ako ćete ga na to nagovoriti.

S druge strane, večernji će vas seks sjajno opustiti nakon napornog dana, potrošit ćete više kalorija (75 do 150), smanjit će razinu hormona stresa kortizola što će trenutno smanjiti i rizik od visokog tlaka. Imat ćete više vremena za maštovite igrice, pa to može potrajati dugo u noć.

Ipak, večernji je seks nekad lošiji zbog pretjeranog umora ili količine nakupljenog stresa, a partnerice bi mogle imati problema sa spavanjem nakon njega. 

Naš savjet? Oba! :)

19.02.2014. 23:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh