« Život
objavljeno prije 6 godina i 1 mjesec
STVARNO?

Preboliti prekid teško je kao skinuti se s droge

Studija je jedna od prvih koja je proučavala mozak osoba koje su nedavno doživjele ljubavni brodolom i imale su problema kako se pomiriti s tim

Definitivno nije lako
Definitivno nije lako (Arhiva)
Više o

ovisnost

,

prekid

,

skidanje s droge

Oni koji neutješno pate zbog propale ljubavi možda za to imaju biološki razlog. Istraživanje mozga ukazuje da je prevladavanje ljubavne boli slično borbi s ovisnošću.

Studija je jedna od prvih koja je proučavala mozak osoba koje su nedavno doživjele ljubavni brodolom i imale su problema kako se pomiriti s tim.

Znanstvenici su utvrdili da muškarci i žene slomljenog srca, gledajući fotografije bivših partnera, aktiviraju regije u mozgu povezane s nagradom, ovisnošću, kontrolom osjećaja, osjećajem povezanosti, ali i fizičkim bolom i tugom.

Rezultati studije možda razjašnjavaju zašto je nekim ljudima teško preboljeti prekid i zašto se, u nekim slučajevima, ljudi ponašaju ekstremno, uhode partnere, ubiju ih, počine samoubistvo...

"Romantična ljubav je ovisnost", kaže autorica studije Helen E. Fisher, biološka antropologinja sa Sveučilišta Rutgers koja proučava ljubav.

Više pročitajte na portalu Gentleman.hr

19.04.2018. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh