« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
I NJIH SE NEŠTO PITA

Preblještav make-up odbija muškarce

Većina muškaraca nema hrabrosti priznati partnericama da ih više vole u 'prirodnom izdanju'

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

šminka

,

šminkanje

,

make up

Sudeći prema novom istraživanju, lažne trepavice i previše sjajan i blještav make-up iznimno su odbojni muškarcima. Rezultati sugeriraju da jači spol voli žene koje se trude naglasiti svoju prirodnost, a ne prikriti je. Jedan od pet muškaraca izjavio je kako bi volio da žena smanji doživljaj pri nanošenju šminke dok jedan od deset preferira žene koje imaju malo ili nimalo šminke.

Pokazalo se da muškarci ne vole lažne trepavice, sjajan ruž za usne, završetak linija oko očiju u stilu Amy Winehouse, tamne linije olovke za usne i iscrtane obrve. Među najodbojnijim stvarima je i debeo sloj pudera na licu. Osim toga, kad žena ne skine šminku prije spavanja i kad joj ostanu maskara i sjenilo oko očiju (pa izgleda kao panda) to također nikako ne prolazi kod muškaraca.

Britanski Telegraph citira glasnogovornika stručnog tima iz tvrtke St. Ives koji je i proveo istraživanje: „Mnogi muškarci vide make-up kao prepreku između njih i njihovih partnerica i čini se da jednostavno preferiraju da im žene budu prirodne." Zanimljivo, većina muškaraca ne usudi se priznati to svojim partnericama. S druge strane, većina žena ne želi priznati partnerima kako nisu zadovoljne izgledom vlastite kože. Moguće je zaključiti da žene ne nose šminku uvijek kako bi impresionirale muškarce već jednostavno kako bi „popravile nedostatke". Na taj se način osjećaju ljepšima i samouvjerenijima; u prirodnom izdanju često se tako ne osjećaju. Oko 15 posto žena je priznalo da ne bi izašle iz kuće bez make-upa, a čak 39 posto njih bude bijesno kad ih partneri vide bez šminke.

'Make-up' za 'brake up'

 1. Tragovi ruža za usne na zubima.
 2. Previše rumenila
 3. Debeo sloj pudera
 4. Panda efekt (ne skidanje šminke do jutra)
 5. Grudice maskare na trepavicama
 6. Previše sjajan i svijetao ruž za usne
 7. Jasno vidljiva linija između pudera i gole kože duž vilice
 8. Svijetloplavo sjenilo oko očiju
 9. Iscrtane obrve
 10. Završetak linija oko očiju u stilu Amy Winehouse
16.03.2010. 09:52:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  maja
  04.02.2011. 11:20
  ...koja glupost....
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh