« Život
objavljeno prije 8 godina i 2 mjeseca
ZABORAVITE OSJEĆAJE

Prava ljubav je stvar izbora

Kad odlete svi leptirići i dan vjenčanja ostane daleko u kalendaru, otkrit ćete da ste u braku s nekim to je isto tako nesavršen kao i vi sami ... no, džentlmenima to nimalo ne smeta

Ljubav se ipak bira!
Ljubav se ipak bira! (Arhiva)
Više o

ljubav

,

prava ljubav

Možda će zvučati malo čudno, ali odluka da ćete nekog voljeti - namjerni izbor da ćete nekog voljeti - jedna je od najljepših stvari vezanih uz ljubav.

Često se kaže da je prava ljubav neuvjetovana posvećenost nesavršenoj osobi.

I to je istina.

Kad odlete svi leptirići i dan vjenčanja ostane daleko u kalendaru, otkrit ćete da ste u braku s nekim to je isto tako nesavršen kao i vi sami. A oni će, zauzvrat, shvatiti da i vi povremeno imate probleme, nesigurni ste, borite se sa svojim demonima, čudak ste i ponekad smrdite isto baš kao i oni.

Tada ćete shvatiti da prava ljubav nije samo euforični, spontani osjećaj - nego namjerni izbor - plan da nekog volite u dobru i zlu, bogatstvu i siromaštvu, zdravlju i bolesti... Naravno, pritom ne birate koga ćete privući, ali vaš je izbor u koga ćete se zaljubiti i s kim ćete ostati u ljubavi.

Jedan predivni citat kaže: "Nitko se ne zaljubljuje po izboru, nego iz slučajnosti. Nitko ne ostaje u ljubavi slučajno, nego radom. I nitko se ne odljubljuje slučajno, nego po vlastitom izboru".

Naše društvo stavlja veliki naglasak na osjećaje i spontanost. Uče nas da bismo uvijek trebali slijediti vlastite osjećaje i činiti ono što nas usrećuje. Ali osjećaji su vrlo promjenjivi i prolazni. Prava ljubav je, s druge strane, poput zvijezde Sjevernjače u olujama života; to je konstanta, sigurna i istinita. Kad god smo izgubljeni i zbunjeni možemo pronaći snagu u ljubavi koju smo izabrali. Za koju smo odlučili da je ljubav veća i potpunija od svih.

Osim toga, život nam već nudi obilje spontanosti: odbacivanje, gubitak posla, tugu, razočaranje, očaj, bolesti i niz drugih neočekivanih problema. Mi jednostavno ne možemo napustiti brod svaki put se u našem braku digne bura. Prava ljubav je zajedno prebroditi životne oluje.

Cijeli članak pročitajte na portalu Gentleman.hr

17.02.2016. 20:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh