« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 8 mjeseci
MARŠ 30. STUDENOG

Pozivamo građane da izađu na referendum i glasaju protiv!

Na zagrebačkom Cvjetnom trgu danas se održava kampanja 'Glasam protiv!' kojom aktivisti pozivaju građane da se fotografiraju s natpisom 'Glasam protiv'

Poznati glasaju protiv
Poznati glasaju protiv (Screenshot YouTube)
Više o

kampanja

,

referendum o braku

,

Glasam protiv!

Pozivamo građanke i građane da naprave ono što državne institucije nisu, da stanu u obranu ljudskih prava u Hrvatskoj i da nam se pridruže u 'Maršu 'Glasam protiv!' koji će se održati 30. studenog u Zagrebu, rekla je Sanja Juras iz Kontre.

Referendum je usmjeren protiv jedne marginalizirane i obespravljene skupine, nije se niti trebao raspisati, no budući da će se održati, pozivamo sve građane da izađu na njega i glasaju protiv, istaknula je.Juras je upozorila kako su LGBT osobe u Hrvatskoj već građani drugog reda. 

'Naše obitelji ne uživaju jednaka prava, ako dvije osobe žive zajedno dvadeset godina kada se jednom od partnera nešto dogodi oni ne mogu donositi odluke u hitnim medicinskim slučajevima, posjećivati se u bolnici, nasljeđivati zajednički stan i ostalu imovinu', napomenula je.

Foto-video kampanja već se i ranije održavala u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Poreču i Osijeku, a pridružile su joj se i osobe iz hrvatskog javnog života, među ostalim, Iva Šulentić, Vili Matula, Mario Kovač, Jurica Pavičić, Denis Latin, Damir Urban, Ida Prestar i drugi.

Tijekom današnje kampanje prolaznicima su dijeljeni letci kojim se najavljuje da će se dan prije referenduma njihova prosvjedna povorka kretati od Cvjetnog trga, preko Varšavske, Gundulićeve, Ilice i Radićeve do Trga sv. Marka, gdje će udruge još jednom pozvati građane da na referendumu pokušaju spriječiti trajno ograničavanje prava manjine, te upozoriti da postoji opasnost da neki budući referendum bude usmjeren upravo protiv pojedinih njihovih prava.

23.11.2013. 15:07:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  SMS
  23.11.2013. 19:24
  Neću izaći na referendum baš zbog ovih gluposti po mediju. Zna se da je zajednuca/brak samo jedna moguća a ona je muškarca i žene.
 2. avatar
  Anka
  24.11.2013. 15:58
  Zašto ste tako agresivni? Pristalice "Protiv" su konfliktnije od onih "Za". A borite se tobože za demokratska načela.
 3. avatar
  Uredništvo
  25.11.2013. 10:43
  Kako niti nakon petog čitanja članka ne uspijevamo pronaći u njemu ništa agresivno, bilo bi nam jako drago kad biste nam pojasnili na što točno mislite, draga Anka :)
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh