« Hrvatska
objavljeno prije 8 godina i 4 mjeseca
GORJELA TRAVA I RASLINJE

Požari zabilježeni u više hrvatskih županija

Državna uprava za zaštitu i spašavanje izvijestila je o više požara zabilježenih u subotu u nekoliko hrvatskih županija koji su već ugašeni i u kojima nije bilo ozlijeđenih

Fotografija vijesti
Više o

požari

,

županije

,

materijalna šteta

U Krapinsko-zagorskoj županiji bilo je tri požara u kojima je izgorjela trava, između 16 i sto hektara te nisko raslinje. Požar kod Kraljevca na Sutli, na predjelu Kapelski Vrh, ugašen je oko 21,30 sati, požar na predjelu Radkovo kod Kraljevca na Sutli ugašen je u 21,55 sati, a požar kod Hraščine u 1,20 sati.

Požar se dogodio i u Zaprešiću, na prostoru uz Stubičku ulicu, u Zagrebačkoj županiji, gdje je izgorjelo 75 hektara trave i niskog raslinja, a ugašen je u 19,50 sati. U Ličko-senjskoj županiji zabilježena su dva požara - na području između Medaka i Ribnika izgorjelo je 100 ha trave i borove šume u miniranom terenu (bio je ugašen u 18,50 sati), a kod mjesta Raduć na predjelu Žegurci izgorjelo je 100 hektara trave (ugašen je u 20 sati).

Kod Zatona na predjelu Dobri Dolac, u Šibensko-kninskoj županiji, u požaru na miniranom terenu izgorjelo je dva hektara trave, niskog raslinja i borove šume, a u gašenju je sudjelovao i jedan protupožarni zrakoplov Canadair, a ugašen je u 18,20 sati.

 

27.03.2011. 13:46:11
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh