« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
SISAK

Požar u Rafineriji buknuo zbog istjecanja benzinskih para i doticaja s grijačima

Materijalna šteta nastala požarom bit će naknadno utvrđena, prilikom gašenja ozljeđeno je šest vatrogasaca

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (You Tube)
Više o

požar

,

uzrok požara

,

rafinerija u Sisku

,

rafinerija Sisak

Požar u sisačkoj INA-i Rafineriji, u ponedjeljak, 20. lipnja, buknuo je u postrojenju dorade i manipulacije zbog istjecanja benzinskih para kroz otvor na cjevovodu te uslijed doticaja s parnim grijačima na cjevovodima, piše Hina.

Očevid na požarištu u sisačkoj Rafineriji nafte proveli su djelatnici Policijske uprave sisačko-moslavačke u suradnji s istražnom sutkinjom Županijskog suda u Sisku, zamjenicima županijskog i općinskog državnog odvjetnika u Sisku te vještacima za požare i eksplozive Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić", priopćila je danas Sisačko-moslavačka PU.

Policija ističe kako je "utvrđeno da je prilikom pretakanja sirovine iz rezervoara preko pumpnih stanica prema pogonu požar buknuo u postrojenju dorade i manipulacije, a zbog istjecanja benzinskih para kroz otvor na cjevovodu, koji vodi iz rezervoara A3 prema pumpnoj stanici za pretakanje benzina, te uslijed doticaja s parnim grijačima na cjevovodima".

Materijalna šteta nastala požarom bit će naknadno utvrđena, a policijski službenici nastavljaju s daljnjim kriminalističkim istraživanjima nakon kojih će nadležnom državnom odvjetništvu biti proslijeđena odgovarajuća pismena, navodi PU sisačko-moslavačka.

Požar u INA Rafineriji nafte u Sisku izbio je u ponedjeljak oko 10,30 sati, a ugašen je oko 14 sati. Oblak dima bio je visok i do 200-tinjak metara, a požar je gasilo više od 130 vatrogasaca sa 60 vozila. Neki od Siščana čije su kuće uz Rafinerijin pogon KP-6 nakratko su bili i evakuirali zbog dima.

Prilikom gašenja ozljeđeno je šest vatrogasaca - pet lakše, a jedan vatrogasac zadobio je teške ozljede no ne i opasne za život. Svi ozljeđeni vatrogasci prevezeni su u sisačku Opću bolnicu dr. Ivo Pedišić.

Požarište u Rafineriji nafte nekoliko sati nakon što je požar stavljen pod nadzor obišla je i premijerka Jadranka Kosor. Tada je kazala kako Vlada očekuje brzu i temeljitu istragu, te istaknula da će se istražiti je li novac predviđen za Rafineriju po dioničkom ugovoru, zaista i uložen.

24.06.2011. 17:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh