« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
MOSOR

Požar nadomak Splita, izgorjelo 43 hektara šume

U gašenju požara na padinama Mosora nadomak Splita sudjeluju sve vatrogasne postrojbe s područja Splita, Solina i Kaštela

Mosor
Mosor (Wikipedia/Ilustracija)
Više o

požar

,

Mosor

Oko deset hektara površine s niskim raslinjem i borovom šumom zahvaćeno je požarom koji je u utorak navečer buknuo nadomak Splita na padinama Mosora na predjelima Sitna Donjeg, Viška, Lolića i Mihanovića, a u njegovu gašenju sudjeluju sve vatrogasne postrojbe s područja Splita, Solina i Kaštela, izvijestili su u splitskoj javnoj vatrogasnoj postrojbi i u županijskom centru 112.

Gašenje vatrene stihije otežava jak vjetar, pa vatrogasci ulažu goleme napore u sprječavanju širenja požara, izvijestili su dežurni vatrogasci.

Najnovije:

Ugašen požar na Mosoru, izgorjelo 43 hektara šume

Požar koji je noćas buknuo na padinama Mosora, nadomak Splita, ugašen je jutros oko 3,15 sati, a izgorjelo je oko 43 hektara borove i hrastove šume, izvjestila je jutros splitska Javna vatrogasna postrojbe.

U gašenju požara sudjelovalo je 100 vatrogasaca iz devet postrojbi s 21 vozilom s područja Splitsko-dalmatinske županije, a skupina vatrogasaca je ostala i jutros na rubnim dijelovima požarišta radi saniranja terena, rekli su u javnoj vatrogasnoj postrojbi.

Gašenje vatrene stihije otežavala je jaka bura i vatra se bila približila nadomak nekoliko kuća u naseljima Srinjine i Lolići ali su gasitelji uspjeli spriječiti da požar zahvati kuće. Pri tomu je pomagala i kiša koja je padala poslije ponoćni.

U noćašnjem gašenju na padinama Mosora nitko od vatrogasaca nije ozlijeđen, rekli su u splitskoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi.

02.03.2011. 08:19:10
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh