« Hrvatska
objavljeno prije 8 godina i 4 mjeseca
DUZS:

Požar na Braču se širi, vatra blizu kuća

U gašenju požara sudjeluje 220 vatrogasaca te pet kanadera i nekoliko air-tractora i helikoptera

Požar na Braču
Više o

požar

,

Brač

,

vatra

,

vatrogasci

Veliki požar na otoku Braču, koji je buknuo jučer u Pustinji Blaca, još nije ugašen, a zahvatio je oko 4000 hektara guste borove šume, trave i niska raslinja te se širi prema naselju Dračevici u jednom i prema mjestu Vela Faska - uvala Mala Lozna prema Bolu u drugom smjeru, priopćila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS).

Naselje Dračevica je obranjeno. Po dosadašnjim podatcima vatrogasci su, uz pomoć zračnih snaga, uspjeli obraniti sve stambene objekte, a nitko od turista, mještana i vatrogasaca nije ozlijeđen.

Vatra se u Dračevici približila kućama na nekoliko stotina metara, a vatrogasci uz pomoć zračnih snaga čine sve kako bi spriječili da požar zahvati kuće. Glavni državni vatrogasni zapovjednik Mladen Jurin popodne je za medije izjavio kako je taj požar na Braču najveći ove godine u Hrvatskoj i jedan od natežih u zadnjih nekoliko godina jer je zahvatio velik prostor.

„Požarište na Braču će biti aktivno i idućih nekoliko dana", rekao je Jurin.

U gašenju požara sudjeluje 220 vatrogasaca te pet kanadera i nekoliko air-tractora i helikoptera, izvijestili su vatrogasci s terena. Visoki dim se s bračkog proširio i na splitsko područje te je kanaderima zbog slabije vidljivosti otežano gašenje, izvijestili su vatrogasci. Popodne su nautičari na bračkom području pozvani na oprez jer kanaderi moraju slijetati do morske površine kako bi uzeli vodu potrebnu za gašenje požara.

Požari i u Šibensko-kninskoj županiji

Požare na četiri mjesta oko Perkovića, u kojima gori trava i nisko raslinje, na teško pristupačnu terenu gasi 35 vatrogasaca s 10 vozila, javila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje.

Popodne je izbio požar na planini Svilaji gdje gori trava i nisko raslinje, a na teško pristupačnu terenu gasi ga 15 vatrogasaca s četirima vozilima.

15.07.2011. 21:04:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh