« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
VATRENA STIHIJA

Požar kod Žrnovnice još uvijek nije pod nadzorom

Vatra je po procjeni vatrogasca zahvatila površnu od oko 150 hektara na kojoj se uglavnom nalazi neprohodna borova šuma, te nešto niskog raslinja i maslina

Fotografija vijesti
Više o

Split

,

požar

,

Žrnovnica

Požar koji je kasno sinoć izbio između naselja Srinjina i Žrnovnice kod Splita širi se prema Gornjoj Podstrani i raketnoj bazi u Žrnovnici, ali sama baza nije ugrožena, tvrde splitski vatrogasci, prenosi Hina.

Jedan front požara širi se prema Gornjoj Podstrani a drugi prema raketnoj bazi, rekao je rano jutros Hini pomoćnik zapovjednika Javne vatrogasne postaje Split Zoran Radunić.

Dodao je da baza nije ugrožena. "Glavne prostorije objekta su pod zemljom, a bazu čuvaju pripadnici njezine jedinice za zaštitu od požara koji su raspoređeni na terenu", kazao je Radunić.

Požar gase 93 vatrogasca s 23 vozila kojima će se od jutra pridružiti i zračne snage dopuste li to vremenske prilike.

Vatrogasci procjenjuju da će se vatra do jutra proširiti do Gornje Podstrane.

Nakon izbijanja požara u Žrnovnici se oglasila sirena za uzbunu. Stanovništvo je upozoreno da preventivno zatvori prozore.

Požar koji se zbog bure širi velikom brzinom u jednom se trenutku u zaseoku Barbarići na 30-ak metara približio kućama koje su vatrogasci uspjeli obraniti od vatre.

Vatra je po procjeni vatrogasca zahvatila površnu od oko 150 hektara na kojoj se uglavnom nalazi neprohodna borova šuma, te nešto niskog raslinja i maslina.

10.10.2011. 07:46:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh