« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
DONJA RUPOTINA

Požar kod Solina se zaustavlja, nema opasnosti za kuće

Vatra je u jednom trenutku zaprijetila kućama, ali požar je krenuo na drugu stranu, prema Kaštelima i oko 13 sati je lokaliziran

požar Klis Solin
požar Klis Solin (Joško Supić/Cropix)
Više o

požar

,

Tina Katanić

,

Rehab YouTube

U požaru koji je jutros buknuo kod Solina do sada je izgorjelo 244 hektara borove šume i niskog raslinja, a požar je poslijepodne lokaliziran. Ipak, požarište još uvijek osigurava 130 vatrogasaca s 25 vozila te dva helikoptera i jedan zračni traktor.

Zasad se ne zna kolika je ukupna materijalna šteta, međutim, doznaje se da je, osim šume i makije, izgorjelo stado koza i kozlića.

Zapovjednik postrojbe Felicijo Parčina još je prije nekoliko sati izjavio kako više nema opasnosti za stambene objekte na području Donjih Rupotina, jer se smjer požara premjestio na drugu stranu, prema Kaštelima. Stožer zaštite i spašavanja grada Kaštela na čelu s gradonačelnikom Joškom Berketom osiguravao je logističku podršku gasiteljima na terenu.

U gašenju požara sudjelovalo je 240 vatrogasaca sa 60 vozila te pet kanadera, četiri helikoptera i jedan zračni traktor.

Prema još neslužbenim informacijama, sumnja se da je požar podmetnut jer je vatra istodobno izbila na tri mjesta.

Požar je danas buknuo i u šumi kod mjesta Zavojane u blizini Vrgorca. Gori 10 hektara borove šum, a u gašenju požara sudjeluju vrgoračka dobrovoljna vatrogasna društva te jedan kanader. (hina/metro-portal)

22.08.2010. 14:08:50
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh