« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
GORI U DALMACIJI

Požar buknuo između Klisa i Solina

FOTO - Borova šuma gori u mjestu Donja Rupotina između Klisa i Solina, požar gase i tri kanadera, a nad Splitom i Solinom nadvio se veliki oblak dima

požar Klis Solin
požar Klis Solin (Zvonimir Barišin/Josip Ostojić/Joško Supić/Cropix)
Više o

požar

,

Tina Katanić

Od ranog jutra gori borova šuma u mjestu Donja Rupotina, između Klisa i Solina, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje.

Vatrogasnom operativnom središtu Divulje u 6,20 sati dojavljen je požar koji gase lokalne vatrogasne snage i Državna interventna postrojba Divulje te tri kanadera, dva helikoptera i jedan zračni traktor.

Splitski Zavod za javno zdravstvo uputio je upozorenje građanima da ne otvaraju prozore dok se ne raščisti veliki oblak dima koji se nadvio nad sjevernim dijelom Splita i Solina.

"Vatra se širi prema sjeverozapadu. Od velikog dima ne možemo procijeniti jesu li ugroženi stambeni objekti", izjavio je zapovjednik splitske Javne vatrogasne postrojbe Felicijo Parčina, dodavši kako će vatru pokušati usmjeriti prema zapadu.

"Borimo se da vatra ne prijeđe prema Kaštelima. Preuranjeno je bilo što reći, pa tako i procijeniti kolika je površina zahvaćena požarom", rekao je.

Zbog velikog broja zračnih snaga koje sudjeluju u gašenju požara, mole se vlasnici brodica da ne uplovljavaju u Kaštelanski zaljev, osobito na dijelu od Solina do Kaštel Kambelovca kako ne bi ugrozili svoje živote, ali i pilote koji gase požar, javila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje. (hina/metro-portal)

22.08.2010. 10:34:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh