« Ostali sportovi
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
USPJEŠNI POVRATAK LEGENDE

Povratnik Thorpe izborio finale Svjetskog kupa

Australac Ian Thorpe plasirao se u finale svjetskog kupa u Singapuru doplivavši kao drugi u kvalifikacijskoj utrci na 100 metara mješovito

Fotografija vijesti
Više o

plivanje

,

Svjetski kup

,

Ian Thorpe

,

100 metara mješovito

Jedan od najboljih plivača svih vremena Australac Ian Thorpe (29) osvojio je drugo mjesto u svojoj skupini u kvalifikacijama utrke na 100 metara mješovito na Svjetskom kupu u Singapuru što je bio njegov prvi nastup nakon četiri godine pauze, javlja Hina.

Peterostruki olimpijski pobjednik i vlasnik ukupno devet medalja sa OI isplivao je rezultat 56.74 što je bilo dovoljno za drugo mjesto u skupini, te ukupno šesto u kvalifikacijama. Najbolje vrijeme kvalifikacija imao je Austrijanac Markus Rogan, 55.25.

Thorpe je dočekan s ovacijama, premda je bilo vidljivo kako je daleko od svojih najboljih dana. "Bilo je lijepo ponovo nastupiti nakon toliko vremena. Bio sam malo nervozan uoči utrke, no to je razumljivo. Sretan sam što sam izborio plasman u finale," kazao je Australac, koji je zbog svojih sjajnih plivačkih dosega dobio nadimak 'torpedo'.

Thorpe će u Singapuru plivati i na 100m leptir. "Moj glavni cilj su OI u Londonu, a najveći motiv za povratak plivanju je želja da budem bolji negoli kada sam bio na vrhuncu karijere", kazao je Thorpe.

U uspješnjoj plivačkoj karijeri osvojio je 9 olimpijskih medalja od čega 5 zlatnih, te 11 zlatnih odličja na svjetskim prvenstvima. Srušio je brojne svjetske rekorde, a najjače discipline bile su mu 200 i 400 metara slobodno.

04.11.2011. 10:25:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh